Е.М.И.Н.Е – курс за социално-емоционално обучение в училище

ОБУЧЕНИЕ С КРЕДИТИ

Е.М.И.Н.Е – курс за социално-емоционално обучение в училище

Обучението „Е.M.И.Н.Е.” е 5-седмично виртуално учебно преживяване, фокусирано
върху засилване на социално – емоционалното обучение на учители, образователни
координатори и експерти. Първо по рода си и всеобхватност обучение в България, което ще развие всеки аспект на обучението за СЕУ.

Съдържание

Съдържание

Модул 1 - Със себе си

Модул 2 - Аз и другите
Модул 3 - В класната стая, където създаваме култура, обединяваща учене и емоция
Модул 4 - "Аз като учител"

За обучението

Последните години в нашата практика се откроява нарастващо вербално, емоционално и физическо насилие сред децата и младите хора. Ставаме свидетели на задълбочаваща се дистанция във връзката на децата с техните родители и учители.

Това ни провокира да потърсим различни източници и добри практики по темата и как другите държави се справят с нарастващата тревожност, агресия и депресия у подрастващите. Виждайки ефективността и ползите от взаимствания от нас модел на обучение в Колумбия, може да приложим този модел „Обучение+Емоция“ тук и да спомогнем за превръщането на Българските училища в „Лаборатория за характери и нравственост“.

 

Обучението Е.М.И.Н.Е включва няколко компонента:

● Онлайн обучение, което включва виртуални семинари с експерти по социално-емоционално обучение, онлайн срещи и на финала завършва с дипломиране.
● Обучение чрез виртуална платформа, която дава достъп до десетки материали с ексклузивно съдържание (видеа, аудио записи и статии) Дейности за прилагане на практика в учебната среда и споделяне на опит (форуми и викторини).
● Работа в учебни общности (групови дейности, супервизия и колективни кръгове за размисъл)
● Прилагане на придобитите познания на практика.

Продължителност на обучението: 5 седмици / 6 часа седмично (синхронно + асинхронно) + една седмица бонус за наваксване

Всеки регистрирал се за обучението ще получи 2 обучителни кредита. 

Цената на обучението е 139лв с ДДС на участник.

Обучението включва

Споделете за обучението с вашия директор

Какво ще научиш

Програма

Старт на E.М.И.Н.Е - опознавателна среща

Получавате достъп до всички ресурси и видеа.

19 февруари

Онлайн в zoom

Модул 1 и 2

Първа синхронна среща

Провеждане на онлайн синхронно обучение от 09:00 до 14:00

2 март от 09:00 до 14:00

Онлайн в Zoom

Модул 3 и 4

Втора синхронна среща

Провеждане на онлайн синхронно обучение от 09:00 до 14:00

9 март от 09:00 до 14:00

Онлайн в Zoom

Край на курса

Предаване на задача и финален изпит

Достъпът до курса ще е прекратен след тази дата.

23 март до 00:00

Онлайн в платформата

Водещи

zoya
Зоя Абаджиева Чалъкова Д-Р ПО ПЕДАГОГИКА
д-р Зоя Абаджиева Чалъкова е доктор по педагогика с профил клинична социална работа. Професионалната и практика и дава възможност да работи с учители, родители, юноши, със семейства с деца със специални потребности и хора с психични разстройства. Опитът и в социалната и консултативната работа е изградил у нея умения за предоставяне на качествена грижа, в рамките на широка гама от услуги фокусирани върху психично здраве. Придобила е богати и разнообразни знания и умения, които са пряко свързани с реализацията и като педагог и психо – социален консултант. Счита себе си за уверен, практичен и емпатичен специалист. А умението и да изслушва, аналитичността и честността и са от съществено значение при предоставянето на качествена услуга. Зоя е отдадена на професията си и на предизвикателствата, които предоставя, както в личен, така и в професионален план. Вярва, че притежава уменията - професионални и лични, необходими на всеки един специалист в областта на психичното здраве и социалната работа като цяло.
zheni
Женя Чумпилева СОЦИАЛЕН ПЕДАГОГ И ПСИХОЛОГ
Последните две десетилетия Женя Чумпилева е посветила на работа върху личностното си израстване, това да бъде по-добър и осъзнат човек, използвайки всички възможни средства и въпреки обстоятелствата. Завършва бакалавърската си степен по специалността „Социална педагогика“, и Магистърска степен по „Приложна психология“. Вдъхновена от работата си с деца със специални нужди се дипломира като „Рехабилитатор“към Медицинския колеж в град Варна. Във вътрешния свят обаче, нищо не се случва така последователно и ясно, но все пак за навигация в него, Жени използва „социално-емоционалния си компас“. Той й помага да преоткрива себе си, собствените си усещания, мислите и действията, които те пораждат. Помага й да разбира и приема другите хора, да се свързва ефективно с тях, да е социално ангажирана, да разрешава сложни или конфликтни ситуации и да взима отговорни решения, касаещи нейното и обществено благополучие. Ако трябва да опише себе си с три думи, Жени би избрала следните - свободолюбива, експериментатор, толерантна.

Отзиви

Това беше един от най-добрите обучения, на които съм присъствала. Обучението ми помогна да развия мисленето си за ученето и развитието на социалн-емоционалните умения.

Е.М.И.Н.Е - курс за социално-емоционално обучение в училище
Иванка Михалевска Учител

ЕМИНЕ беше истинска наслада. Обучителите са страхотни и многоангажиращи, а материалът беше поднесен логично и много интересно. Нямам търпение да приложа всичко, което научих с децата в училище.

Мария Ганчева Психолог

Много добро обучение за СЕУ. Концепциите са много добре обяснени, а инструктурките помагат, за да се разберат идеите и примерите. Записах се за обучението, за да валидирам разбирането си как да развивам СЕУ, но научих много нови неща. Много ми хареса, че имахме и структурирани ресурси и видеа.

Е.М.И.Н.Е - курс за социално-емоционално обучение в училище
Димитрина Иванова Учител

Какво получавате от обучението

Е.М.И.Н.Е - курс за социално-емоционално обучение в училище

Споделете

Често задавани въпроси

Обучението „Е.M.И.Н.Е.” е 4-седмично виртуално учебно преживяване, фокусирано върху засилване на социално-емоционалното обучение на учители, образователни координатори и експерти. Всяка седмица се състои от синхронно обучение и асинхронна работа. 

Обучението започва на 30 май. Тогава всеки участник ще получи инструкции и достъп до ресурсите, а обучителните сесии са съответно на 4, 11, 18 и 25 юни. 

Обучението е с продължителност 4 седмици. Като всяка седмица се провежда една обучителна сесия в събота от 9:30ч. до 13ч. и допълнително ще имате достъп до ресурси и материали за самостоятелно четене. 

Обучението се провежда онлайн, като се състои от синхронна и асинхронна част, която можеш да го гледаш в удобно за теб време. 

Попълнете формата за регистрация, като може да заплатите таксата за участие, с карта или по-банков път. 

Всеки участник ще получи сертификат и 2 квалификационни кредита

Да. Вашето училище или организация може да регистрира повече хора, като посочи това във формата за регистрация. Ще се свържем допълнително с вас след като попълните формата. 

Може да платите за обучението с дебитна или кредитна карта или по-банков път. 

Ако имате нужда от фактура може да посочите това във формата за регистрация с данните на вашата организация и ще ви издадем фактура. 

Съдържание

Модул 1 - Със себе си
Модул 2 - Аз и другите
Модул 3 - В класната стая, където създаваме култура, обединяваща учене и емоция
Модул 4 - "Аз като учител"
Отворена регистрация

Курс Включва

  • 71 Уроци
  • Курс Сертификат