Prepodavame.bg

Наръчници и инструменти

Наръчници, книги и инструменти, които съдържат задълбочени теоретични и практични съвети и ще ви помогнат да приложите цялостен подход в училище.

Наръчници

Целта на този наръчник е да подпомогне и да стимулира учители и ученици заедно да разучават какво представлява климатичната криза и какви стъпки са необходими за минимизиране на най-лошите резултати от нея. Това се случва през процес на съвместно учене и надграждане на разбиранията на учениците и учителя.

Практически наръчник подходящ за всеки учител. В него ще намерите насоки, стратегии и инструменти, които да ви помогнат при работата с деца билингви.

Този наръчник има за цел да ви помогне в организирането на дневни центрове за разселени деца и деца бежанци. В наръчника ще откриете информация за основните етапи в организирането на център за деца, полезни материали и линкове към други ресурси. Вярваме, че той ще ви помогне да създадете други подобни центрове и въпреки различния контекст ще можете да адаптирате и да използвате споделената информация и всички материали.

Учебните материали са разработени от специалист логопед съвместно със специалисти по ранно двуезично развитие. Материалите съдържат 40 теми. Буквите се въвеждат в шест групи. В края на всяка група се предлага обобщителна тема за затвърждаване на въведените в нея ключови моменти. Към всяка тема има подробни методически указания и насоки за работа, които помагат на възрастния да подкрепи детето.

Практически наръчник как да развивате 13 ключови умения у своите ученици. Над 150 активности и материали за всички възрасти.

Наръчникът е създаден от екип преподаватели, участващи във втората година на проекта (FIERST) за изграждане на професионални учебни общности (ПУО), които развиват умения на XXI век в час.

За да създадем всеки един ресурс, прекарваме много време в четене на различни изследвания. С времето сме попадали на стотици проучвания, а някои от тях напълно преобръщат представите ни за преподаването. Създадохме PDF, обобщаващ 13 от любимите ни изследвания. Всяко изследване е пълно с интересни факти и практични идеи за учители. За да поручиш файла с изследванията трябва да се запишеш за седмичния ни бюлетин и да го препоръчаш на 3 души.

Разберете по какво се различават изключителните учители от тези, които не се справят в класната стая и напускат професията. Ако сте учител, който иска да подкрепя учениците си, независимо от предизвикателствата, тази книга ще ви вдъхнови и ще ви даде много ценни идеи, които да приложите в своята работа. Открийте изключителния учител в себе си!

Наръчник - Как да развиваме умения на 21ви век в час

Как да развиваме умения на 21-ви век в час?

Чрез училищния абонамент на Prepodavame.bg, целият колектив получава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове сертификация и много други ресурси. Ще получавате покани в специални събития, уебинари и обучения. Купувайки абонамент за вашето училище ползвате голяма отстъпка.