Prepodavame.bg

Емоционална интелигентност 3 клас

Как да накараме учениците да ни слушат?

Как да накараме учениците да ни слушат?

Активното слушане е трудно за децата в начална училищна възраст. Тяхната импулсивност и неустойчивост на вниманието им пречи да се концентрират в разговора, често прекъсват или говорят успоредно с учителя.

Но активното слушане е умение, което се развива. И колкото по-рано започнем да го насърчаваме у децата, толкова по-умели ще станат те в него.

Представете си ученици, които слушат внимателно, задават въпроси и правят задълбочени обобщения. Това може да са вашите ученици! Как да го постигнете? Ние ще ви помогнем!

Представяме ви урока “Бухалът Игор”. Чрез него децата ще се запознаят с основните принципи на активното слушане. Учениците ще имат възможност да анализират поведението на Игор успоредно с това на други герои и да анализират знаците на активното слушане.

Урокът “Бухалът Игор” е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени допълнителни насоки за учителя и още идеи как да развием умението за активно слушане у децата. Следвайте всяка от стъпките в урока внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Ако ви е любопитно защо един бухал се казва Игор и с кого си е говорил той, тогава побързайте да изтеглите този урок директно от prepodavame.bg.

Свалете урока “Бухалът Игор” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Бухалът Игор”  е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

За автора

Валерия Симеонова

Валерия Симеонова е психолог. Фокусът на работата й е свързан с развитие на емоционални и социални компетентности у децата. Подкрепя родители и учители в това да създадат онези условия за своите деца днес, така че те да се превърнат в щастливи, успешни и удовлетворени личности утре.
Повече за Валерия Симеонова на www.podobri.se

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас