Prepodavame.bg

Как да накараме учениците да ни слушат?

Активното слушане е трудно за децата в начална училищна възраст. Тяхната импулсивност и неустойчивост на вниманието им пречи да се концентрират в разговора, често прекъсват или говорят успоредно с учителя.

Но активното слушане е умение, което се развива. И колкото по-рано започнем да го насърчаваме у децата, толкова по-умели ще станат те в него.

Представете си ученици, които слушат внимателно, задават въпроси и правят задълбочени обобщения. Това може да са вашите ученици! Как да го постигнете? Ние ще ви помогнем!

Представяме ви урока “Бухалът Игор”. Чрез него децата ще се запознаят с основните принципи на активното слушане. Учениците ще имат възможност да анализират поведението на Игор успоредно с това на други герои и да анализират знаците на активното слушане.

Урокът “Бухалът Игор” е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени допълнителни насоки за учителя и още идеи как да развием умението за активно слушане у децата. Следвайте всяка от стъпките в урока внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Ако ви е любопитно защо един бухал се казва Игор и с кого си е говорил той, тогава побързайте да изтеглите този урок директно от prepodavame.bg.

Свалете урока “Бухалът Игор” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Бухалът Игор”  е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

Сподели статията с колеги:

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година. 

Популярни статии:

Получавай най-новите ресурси по имейл

Още полезни статии:

Ученическо самоуправление
Гражданска активност

Ученическо самоуправление

Цел Възрастова група Време за предварителна подготовка Време в час Учениците изпълняват правата и задълженията си. 12-18 години Около 1 астрономически час В зависимост от

Четивна грамотност
Четивна грамотност

Четивна грамотност

Що е то четивна грамотност и какво ни казва статистиката? Според определението на PISA грамотността е „разбиране, използване, осмисляне на писмени текстове за постигане на

Получи достъп до още повече ресурси и практични материали

0
Споделете в коментар своите мисли!x

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас

Пълен достъп до цялото съдържание на Prepodavame.bg

  • Над 1000 статии по всички предмети
  • Готови уроци и приложими практики
  • 25+ онлайн обучения със сертификат
  • Над 100 работни листове, шаблони и наръчници
  • Обучения за вътрешноучилищна квалификация
  • Архив с над 150 уебинари и бюлетини