fbpx
Емоционална интелигентност 3 клас

Как да насърчим просоциалното поведение на децата

Как да насърчим просоциалното поведение на децата

Просоциалното поведение се отнася до онези действия на децата, които подкрепят и подпомагат другите. Учениците, които проявява просоциално поведение ще предложат на новия ученик да му покажат училището или ще седнат на масата в стола до онова дете, което стои само и изглежда тъжно.

Защо просоциалното поведение е важно? То е помогнало на човечеството да оцелее във враждебната среда. Ние хората сме се подкрепяли още от преди милиони години. Ако вие искате да допринесете за развитието на нашето общество като учители, то насърчаването на просоциално поведение у учениците ви е един прекрасен начин да го направите.

Как? Ние ще ви подкрепим в това начинание – подготвили сме урока “Код жълто, код червено” специално за вас! По време на този вдъхновяващ урок учениците ще влязат в различни роли и ще направят предложения как могат да подобрят ситуациите, в които са изпаднали техните герои. Ролевите игри са взаимствани от живота в училище и това ще им помогне да отнесат направените изводи директно към своето собствено ежедневно поведение.

Урокът “Код жълто, код червено” е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени работни листове за ученици и допълнителни насоки за учителя. Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Ако нямате търпение да разберете за какво се използва код жълто и код червено, тогава побързайте да изтеглите този урок директно от prepodavame.bg.

Свалете урока “Код жълто, код червено” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Код жълто, код червено” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.