fbpx
2 клас Емоционална интелигентност

Как да научим децата да си поставят цели?

Как да научим децата да си поставят цели?

Едно от важните умения, които успешните хора имат, е способността да си поставят амбициозни, но реалистични цели. Тази способност им помага да се справят с предизвикателствата като не губят посоката си. Основите за развитието на това умение се полагат още в детска възраст, а училището е едно от най-подходящите места за това. 

Умението да си поставят цели ще помогне изключително много на децата в усвояването на учебното съдържание. С негова помощ те ще могат да разделят материала на малки стъпки, да набелязват области за подобрение и да работят целенасочено върху тях. 

Урокът “Целите ми за седмицата” ще ви помогне да изведете вашите второкласници до етапа, в който те сами могат да наблюдават представянето си и да поставят свои собствени цели. Това ще повиши ангажираността им в учебния процес и ще се отрази положително на мотивацията им. Чрез урока “Целите ми за седмицата” децата ще могат да изследват собствените си цели и да проверят доколко са реалистични. 

Урокът “Целите ми за седмицата” е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени работни листове за ученици и допълнителни насоки за учителя. Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици! 

Свалете урока “Целите ми за седмицата” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Целите ми за седмицата” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен ни от Световната банка. 

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения във втори клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за втори клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.