Ресурси за работа с деца билингви

В тази секция може да откриете буквари, наръчници, инструменти, методика, цялостен видео курс със сертификация и още ресурси, които да ви помогнат при работата с деца с различен майчин език.

Поръчай материали за деца билингви

Заявете материали за деца билингви

Вторият тираж от буквари е изчерпан. Можете да получите всички материали в дигитален формат като попълните тази форма.


В тази форма може да направите поръчка за първите материали, които са резултат от работата ни по проекта "Да разбираш езика на училището". Те са създадени да подкрепят ученици, които растат в многоезична среда, не говорят български като майчин или имат затруднения с усвояването на български език.

Пълният пакет материали съдържа:
- Буквар за деца (печатно или дигитално издание)
- "Моите букви" (печатно или дигитално издание)
- Буквар за учителя (печатно или дигитално издание) - Онлайн видео курс в 9 модула - Диагностика 2-4. клас (онлайн издание)
- Диагностика 4-12. клас (онлайн издание)
- Наръчник за интегрирана езикова подкрепа (онлайн издание) - Наръчник "Математика с граматика 1. и 2. клас" (онлайн издание) - Сборник "В цирка на Математея. Математически истории за първокласници и второкласници" - Публикувани статии и материали за деца билингви и работата с тях
- Имейл бюлетин с допълнителни ресурси за работа с деца билингви


БОНУС! Допълнителни видеа с инструкции и насока за използване на учебните материали. Обучението на деца билингви е най-ефектнивно, когато материалите се използват и са придружени с допълнителна подкрепа и обучения за учителя или родителя. Затова ви насърчаваме да изгледате и прочетете предоставените материали и да се включите в колкото се може повече събития и обучения.

Всички тези материали са безплатни за използване, защото вярваме, че тяхната социална значимост е голяма и искаме да достигнем до максимално много учители и ученици, които да ги използват. Ако имате възможност, може да направите дарение ТУК. Всяко дарение от 10 лв. ни дава възможност да доставим букварите до още един ученик.

Ако заявявате хартиени материали, материалите са безплатни (до изчерпване на количеството), но разходите за куриер остават за ваша сметка. В момента можем да поемем заявки за печатните издания само за България. Ако имате интерес към материалите от чужбина, моля да отбележите изрично, за да ви изпратим всички материали само в онлайн формат и да обсъдим има ли варинт да ги вземете от България.

В тази форма може да заявите материали, които са резултат от работата ни по проекта "Да разбираш езика на училището". Те са създадени да подкрепят ученици, които растат в многоезична среда, не говорят български като майчин или имат затруднения с усвояването на български език.

Пълният пакет материали съдържа:
- Буквар за деца (дигитално издание)
- "Моите букви" (дигитално издание)
- Буквар за учителя (дигитално издание) - Онлайн видео курс в 9 модула - Диагностика 2-4. клас (онлайн издание)
- Диагностика 4-12. клас (онлайн издание)
- Наръчник за интегрирана езикова подкрепа (онлайн издание) - Наръчник "Математика с граматика 1. и 2. клас" (онлайн издание) - Сборник "В цирка на Математея. Математически истории за първокласници и второкласници" - Публикувани статии и материали за деца билингви и работата с тях
- Имейл бюлетин с допълнителни ресурси за работа с деца билингви


БОНУС! Допълнителни видеа с инструкции и насока за използване на учебните материали. Обучението на деца билингви е най-ефектнивно, когато материалите се използват и са придружени с допълнителна подкрепа и обучения за учителя или родителя. За това ви насърчаваме да изгледате и прочетете предоставените материали и да се включите в колкото се може повече събития и обучения.
Моля оставете български номер


Ако сте родител, изберете "Друга организация" и посочете вкъщи или опишете кратко.Количество и Доставка
Важно! Изпращаме хартиени материали единствено на територията на България. Попълването на тази форма не гарантира, че ще получите печатни материали, а е единствено заявка. Доставката на всички материали става чрез Еконт и е за ваша сметка. Материалите се изпращат веднъж седмично в рамките на месец септември (очаквайте да получите материалите 5-10 дни след поръчката, куриер ще се свърже с вас на посочения телефон). При необходимост ще се свържем допълнително с вас.
"Букварът" и "Моите букви" вървят в комплект за всяко дете, а ръководството за учителя съдържа инструкции и допълнителна методика за използването на материалите. Макар разпротсранението на материалите да е "безплатно" всяко едно копие е платено от дарители и партньори и бройките са ограничени. Моля поръчвайте минималния необходим брой, за да достигнат материалите до максимално много деца.

Пример: Ако сте учител, който преподава на клас с 21 деца, поръчайте 21 броя от буквара и 1 буквар за учителя.Моля да попълните отново желания офис за доставка. Използвайте, тази карта за да намерите точното наименование на офиса - https://www.econt.com/find-office  Името на офиса обикновено е във формат Населено място Име - например: "Русе Солун" или "Пловдив Адата"


Моля, изпишете единствено името на населеното място. Без гр. с. и др.

Научете повече за буквара и материалите.