Webinar: 3 работещи практики за развиване на социално-емоционални умения в клас

--- 30 ноември | 18:30 ---

Webinar: 3 работещи практики за развиване на социално-емоционални умения в клас

Усвояването на академични знания отдавна не е достатъчно, за да бъдат учениците ни успешни в бързо променящия се свят около тях. За да са подготвени за изненадите и предизвикателствата, който бъдещето крие, необходимо е да развиваме целенасочено и техните социално-емоционални умения! Ако искате да разберете кои ресурси са подходящи и как да ги използвате в класната си стая,

този уебинар е точно за вас!

Усвояването на академични знания отдавна не е достатъчно, за да бъдат учениците ни успешни в бързо променящия се свят около тях. За да са подготвени за изненадите и предизвикателствата, който бъдещето крие - е необходимо да развиваме целенасочено и техните социално-емоционални умения! Ако искате да разберете кои ресурси са подходящи и как да ги използвате в класната си стая.

Този уебинар е точно за вас!

По време на уебинара ще научите

Какво представлява СЕУ

Кои са специфичните умения, които социално-емоционалното учене развива у нас и у учениците? Как лесно да включим социално-емоционалното учене в нашата класна стая?

Демонстрация на урок

По време на уебинара ще разгледаме един конкретен урок за развитие на социална осъзнатост и емпатия. Основните елементи на урока и как да го използвате в часовете.

Материали и уроци

Ще научите как да използвате всички уроци и ресурси, както и методологията, разработена, благодарение на Световната банка, за да развивате СЕУ на вашите ученици.

БОНУС! Всеки регистрирал се за уебинара ще получи безплатно достъп до уроци за развиване на социално-емоционални умения. Уроците са разпределени в 6 категории и позволяват да се работи с учениците чрез надграждане през цялата учебна година.

Webinar: 3 работещи практики за развиване на социално-емоционални умения в клас

Кои са водещите

Валерия Симеонова
Валерия Симеонова Психолог и обучител
Валерия е бакалавър по "Психология" и магистър по "Клинична и консултативна психология" в СУ „Св. Климент Охридски“. До 2016 г. работи в 40 СУ „Луи Пастьор“ като възпитател, учител по психология и педагогически съветник. От 2016 г. се занимава с обучение на учители на различни теми. Понастоящем Валерия е автор на статии в Prepodavame.bg, които целят да помогнат на учителите да развиват социално- емоционалните компетенции на учениците. Работи с деца и тийнейджъри от цялата страна като психолог на частна практика (повече на podobri.se).
Мила Иванова
Мила Иванова Старши специалист "Развойна дейност"
Мила Иванова е специалист “Развойна дейност и оценка на въздействието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална гимназия по туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекти и преподава една година в училище в София.

Учителите влияят не само върху учебния процес. Изследователите в областта на образованието отдавна отбелязват факта, че най-успешните учители развиват цялостната личност на своите ученици. Допринасят за изграждането на социално-емоционалните умения (СЕУ), които са ключови за успешното представяне не само в университета, но и в професионалната реализация.

Понякога обаче съчетаването на учебния материал с развиването на СЕУ е трудно и предизвикателно. В този уебинар ще ти покажем как да го постигнеш в твоята класна стая.

6 Игри за раздвиждване в класната стая и какви са ползите от тях

Сподели с колеги

Уебинарът ще се проведе на 30 ноември от 18:30 часа. Подходящо е за учители, родители, директори, училищни психолози, логопеди. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Билет + Уроци

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • 18 урока за развиване на социално-емоционални умения
БЕЗПЛАТНО