--- 25 май | 18:00 ---

Уебинар: Климатичните промени - как да ги преподавате без да сте експерт?

Знаем, че образованието на тема климатични промени и глобално затопляне, не е задължително в България. Знаем, че много хора, не само от образователната система, но и много родители и представители на други професии, се чувстват неподготвени по тази тема. Но младите поколения знаят за проблемите, искат да са част от разговора по тези теми и искат да знаят повече. Ако смятате, че темата трябва да се коментира с ученици и да им се даде възможност да намират решения

този уебинар е точно за вас!

Знаем, че образованието на тема климатични промени и глобално затопляне, не е задължително в България. Знаем, че много хора, не само от образователната система, но и много родители и представители на други професии се чувстват неподготвени по тази тема. Но младите поколения знаят за проблемите, искат да са част от разговора по тези теми и искат да научат повече. Ако смятате, че темата трябва да се коментира с ученици и да им се даде възможност да намират решения

този уебинар е точно за вас!

По време на уебинара ще научите

Климатичните промени

Какво включва темата за климатичните промени?
Защо мястото й е в училище?
Как всеки един учител може да я преподава без да е експерт?

Учене чрез преживяване

По време на уебинара ще разгледаме конкретни дейности за преподаване на различни аспекти на климатичните промени чрез изследвателски подход и проектно-базирано обучение.

Материали и уроци

Ще научите как да използвате всички уроци и ресурси, както и как да се включите в тестването на тези материали и даването на ценна обратна връзка по тях.

БОНУС! Всеки регистрирал се за уебинара и заявил интерес във формата ни за обратна връзка ще получи безплатно достъп до уроци за преподаване на климатичните промени и провеждането на проект по темата. Уроците са разпределени в 3 големи теми и позволяват да се работи с учениците чрез надграждане през цялата учебна година.

Уебинар- Климатичните промени - как да ги преподавате без да сте експерт?

Кои са водещите

Юлия Мишкова
Юлия Мишкова Старши специалист "Обучение на учители"
Юлия е завършила специалност "Минало и съвремие на Югоизточна Европа" в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програмата “Заедно в час” и 3 години преподава по история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните й интереси, я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.
Петя Георгиева-Милър
Петя Георгиева-Милър Kомуникационен експерт
Петя има 15 години опит в сферата на комуникациите, рекламата, медиите и създаването на съдържание. Последните 3 години работата й е фокусирана върху популяризирането на темите за климатични промени, устойчивост, въглеродни емисии и дейности за намаляването им. Автор е на книгата Healthy Earth, която чрез игра и изкуство предоставя над 60 практични съвета за по-екологичен начин на живот. Има бакалавърска степен “Връзки с обществеността и масова комуникация” и магистърска степен “Обща психология”, придобити в СУ "Св. Климент Охридски"

Изучаването на измененията на климата и възможностите за устойчив начин на живот помагат за изграждането на осъзнатост и за усвояването на ключови умения, нагласи и ценности, които спомагат за справянето с проблемите, причинени от глобалните климатични промени. 

Колкото и важна да е темата, не всеки учител се чувства достатъчно уверен в познанията си, за да я преподава успешно. В този уебинар ще ти покажем как лесно и увлекателно да въведеш климатичните промени в твоята класна стая.

Уебинар- Климатичните промени - как да ги преподавате без да сте експерт?

Сподели с колеги

Уебинарът ще се проведе на 25 май от 18:00 часа. Подходящ е за учители, родители и директори. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Билет + Уроци

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Уроци в три тематични области: Транспорт и климатични промени; Природа и земеделие; Производство и енергия. Както и насоки за провеждане на проект.
БЕЗПЛАТНО