fbpx
4 клас Емоционална интелигентност

Суперприятелите, които ни помагат, когато сме разстроени и изнервени

Суперприятелите, които ни помагат, когато сме разстроени и изнервени

Смелост, мъдрост и спокойствие. Три неща, които често липсват в класна стая пълна с фрустрирани четвъртокласници. Всеки начален учител знае колко време и енергия отделя в това да реагира на интензивните емоции в час. Така обаче често се облекчават симптомите, без да се стига до първопричината за подобни емоционални епизоди.

Нашият съвет е по-скоро да инвестирате време в това да помогнете на четвъртокласниците си да изградят механизми и стратегии, с които да могат да се справят с фрустрацията си самостоятелно. И тъй като звучи много лесно на думи, но на практика малцина знаят как точно да подходят, ви споделяме и цял урок с допълнителни материали и работни листи, който е разписан толкова подробно, че буквално можете да си го свалите и приложите в час още утре.

Урокът се казва “Суперприятелите” и ще запознае вашите ученици с трима много специални супергерои, които се притичват на помощ на четвъртокласничката Катя. Защо Катя е в беда, как ѝ помагат “суперприятелите” и по какъв начин поуките от разказа ще се отразят на емоционалния климат във вашата класна стая, ще разберете само ако си свалите урока.

Към него има и допълнителна информация по темата, постер за класната стая, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Суперприятели” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.