Prepodavame.bg

4 клас Емоционална интелигентност

Приятел в нужда се познава или как да оказваме емоционална подкрепа в училище

Приятел в нужда се познава или как да оказваме емоционална подкрепа в училище

Началните учители ежедневно се изправят пред редица непредвидими ситуации в класната стая. Всякакви емоции и мисли бушуват в съзнанието на малките четвъртокласници и за съжаление, учебният процес често започва да куца, когато те вземат превес. Представете си клас, в който децата не търсят единствено учителя, когато имат нужда от емоционална подкрепа, а знаят как да си помогнат сами. Така и работата ви би била малко по-лека, и децата ще развиват важни личностни качества.

Знаем, че всяко начало е трудно и затова ви споделяме един специален урок, който цели да научи децата как да утешават приятелите си. Както сами ще се уверите, урокът “СПОКУ: слушам, потвърждавам и окуражавам” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. Учениците ви ще учат, забавлявайки се с помощта на увлекателни въпроси за дискусия, ролеви игри и интересни на казуси.

Към урока ще намерите работни листи и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. Как изобщо се преподава нещо толкова абстрактно и лично, ще разберете само ако си свалите урока.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “СПОКУ: слушам, потвърждавам и окуражавам” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

За автора

Мая Стоянова

Завършила съм английска филология и магистратура по конферентен превод в Софийския университет. Занимавам се с превод, писане, редакция и образование, откакто се помня. През 2014 завърших програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час" и съм работила в екипа в различни роли. В момента фокусът ми отново е превод, писане и редакция на образователни текстове.

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас