fbpx
4 клас Емоционална интелигентност

Приятел в нужда се познава или как да оказваме емоционална подкрепа в училище

Приятел в нужда се познава или как да оказваме емоционална подкрепа в училище

Началните учители ежедневно се изправят пред редица непредвидими ситуации в класната стая. Всякакви емоции и мисли бушуват в съзнанието на малките четвъртокласници и за съжаление, учебният процес често започва да куца, когато те вземат превес. Представете си клас, в който децата не търсят единствено учителя, когато имат нужда от емоционална подкрепа, а знаят как да си помогнат сами. Така и работата ви би била малко по-лека, и децата ще развиват важни личностни качества.

Знаем, че всяко начало е трудно и затова ви споделяме един специален урок, който цели да научи децата как да утешават приятелите си. Както сами ще се уверите, урокът “СПОКУ: слушам, потвърждавам и окуражавам” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. Учениците ви ще учат, забавлявайки се с помощта на увлекателни въпроси за дискусия, ролеви игри и интересни на казуси.

Към урока ще намерите работни листи и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. Как изобщо се преподава нещо толкова абстрактно и лично, ще разберете само ако си свалите урока.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “СПОКУ: слушам, потвърждавам и окуражавам” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.