Prepodavame.bg

Работа в екип Стратегии Управление на класната стая

Модератор

Модератор

За ефективната работа в група и постигането на целта всеки да слуша активно и да цени различното мнение е необходимо във всички отбори да има по един модератор, който да дава думата на говорещите и да следи за спазването на нормата на класа.

Предимства на стратегията

  • Участието на модератора в отборите помага на учениците да водят структуриран диалог и повишава ефективното слушане и приемане на различното мнение;
  • Способността да се модерира е важна за много професии, ето защо е добре да се развива отрано.

За тази стратегия е добре да имаме предвид, че:

  • модераторът е една важните роли в екипа и учителят трябва предварително да е обяснил в какво се състои неговата работа;
  • важно е модераторът да остава безпристрастен и да прилага едни и същи правила и последствия към всички. Понякога учениците „пренясят“ междуличностните си взаимоотношения върху работата и е добре да им се напомня, че когато модерират, те са безпристрастни професионалисти.

За автора

Петко Иванов

Петко е икономист по образование, но преподаването и технологиите винаги са били неговата страст. Пише собствен блог http://petkoivanov.com и подпомага технологично учители и организации за да са по-добри в това, което правят.

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар