Prepodavame.bg

4 клас Емоционална интелигентност

Как да се справим със стреса в училище?

Как да се справим със стреса в училище?

Началното училище е повод за големи вълнения за учениците и техните семейства. За съжаление, тези вълнения, често са придружени с високи нива на стрес. Не е реалистично да се стремим напълно да изкореним стреса от живота си, нито да се заблуждаваме, че децата са прекалено малки, за да се стресират. Най-добре е да им предоставим необходимите инструменти, с чиято помощ да се научат да разпознават стресовите фактори и да неутрализират техния ефект.

Знаете ли, че това е нещо, което лесно можете да направите и в час? Ние можем да ви помогнем като ви споделим един подробно разписан урок, който ще покаже на вашите четвъртокласници как да се справят със стреса в ежедневието си. Както сами ще се уверите, урокът “Таня се справя” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. В този урок учениците ви ще се запознаят с историята на тяхната връстничка Таня и ще разберат как да потърсят помощ и да намират решения за стресиращи ги проблеми.

Към урока ще намерите работни листи и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. А как деветгодишната Таня се справя със стреса, ще разберете само ако си свалите урока.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Таня се справя” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

За автора

Мая Стоянова

Завършила съм английска филология и магистратура по конферентен превод в Софийския университет. Занимавам се с превод, писане, редакция и образование, откакто се помня. През 2014 завърших програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час" и съм работила в екипа в различни роли. В момента фокусът ми отново е превод, писане и редакция на образователни текстове.

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас