Как да се справим със стреса в училище?

Началното училище е повод за големи вълнения за учениците и техните семейства. За съжаление, тези вълнения, често са придружени с високи нива на стрес. Не е реалистично да се стремим напълно да изкореним стреса от живота си, нито да се заблуждаваме, че децата са прекалено малки, за да се стресират. Най-добре е да им предоставим необходимите инструменти, с чиято помощ да се научат да разпознават стресовите фактори и да неутрализират техния ефект.

Знаете ли, че това е нещо, което лесно можете да направите и в час? Ние можем да ви помогнем като ви споделим един подробно разписан урок, който ще покаже на вашите четвъртокласници как да се справят със стреса в ежедневието си. Както сами ще се уверите, урокът “Таня се справя” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. В този урок учениците ви ще се запознаят с историята на тяхната връстничка Таня и ще разберат как да потърсят помощ и да намират решения за стресиращи ги проблеми.

Към урока ще намерите работни листи и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. А как деветгодишната Таня се справя със стреса, ще разберете само ако си свалите урока.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Таня се справя” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Още полезни статии:

Четивна грамотност

Кои елементи изграждат четивната грамотност?

Формирането на четивната грамотност е продължителен процес, който започва още от първите месеци в училище и преминава през усвояване на умението за четене на различни

Извлечи алгоритъм
Критично и аналитично мислене

Извлечи алгоритъм

Тази стратегия е подходяща за ученици, които предварително са работили по идентифициране на тенденции или повтарящи се елементи, тъй като за да се извлече алгоритъм,

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас