fbpx
4 клас Емоционална интелигентност

Как да се справим със стреса в училище?

Как да се справим със стреса в училище?

Началното училище е повод за големи вълнения за учениците и техните семейства. За съжаление, тези вълнения, често са придружени с високи нива на стрес. Не е реалистично да се стремим напълно да изкореним стреса от живота си, нито да се заблуждаваме, че децата са прекалено малки, за да се стресират. Най-добре е да им предоставим необходимите инструменти, с чиято помощ да се научат да разпознават стресовите фактори и да неутрализират техния ефект.

Знаете ли, че това е нещо, което лесно можете да направите и в час? Ние можем да ви помогнем като ви споделим един подробно разписан урок, който ще покаже на вашите четвъртокласници как да се справят със стреса в ежедневието си. Както сами ще се уверите, урокът “Таня се справя” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. В този урок учениците ви ще се запознаят с историята на тяхната връстничка Таня и ще разберат как да потърсят помощ и да намират решения за стресиращи ги проблеми.

Към урока ще намерите работни листи и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. А как деветгодишната Таня се справя със стреса, ще разберете само ако си свалите урока.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Таня се справя” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.