fbpx
Емоционална интелигентност 3 клас

Как да научим децата, че има време и място за всичко

Как да научим децата, че има време и място за всичко

Една от отличителните черти на успешните хора е умението да работят упорито сега, за да постигнат по-добри резултати в бъдеще. Това означава, че те често се лишават от моментни удоволствия с цел в бъдеще да постигнат своя по-значима цел.

Голяма част от уменията си успешните хора са усвоили още в началното училище. Така че, ако искате вашите третокласници да осъществят мечтите си, то запретнете ръкави сега. А първият много важен урок за тях е да се научат, че понякога е необходимо да приключат със задачите си, преди да правят това, което искат. Точно както постъпват най-успешните хора!

Как да подходите? Не се тревожете, ние ще ви помогнем с урока “Има си време и място за всичко”. Чрез него децата ще преминат през различни активности – сложни задачи и приятни занимания. Ще имат възможност да наблюдават собственото поведение и да рефлектират върху емоциите си. А накрая ще направят изводи защо преди да се заемем със забавленията е добре първо да приключим със задачите си и какви ползи ще ни донесе това.

Звучи като нещо, на което винаги сте искали да научите вашите ученици, но досега не сте успявали? Тогава побързайте да изтеглите урока “Има си време и място за всичко”. Той е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени работни листове за ученици и допълнителни насоки за учителя. Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Свалете урока “Има си време и място за всичко” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Има си време и място за всичко” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

За автора

Валерия Симеонова

Валерия Симеонова е психолог. Фокусът на работата й е свързан с развитие на емоционални и социални компетентности у децата. Подкрепя родители и учители в това да създадат онези условия за своите деца днес, така че те да се превърнат в щастливи, успешни и удовлетворени личности утре.
Повече за Валерия Симеонова на www.podobri.se

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.