Запознайте се с…Цветелина Милева

Цветелина Милева е автор, който създава статии, посветени на работата по български език и литература в прогимназиален и гимназиален етап. 

Образование и професионален опит

Цветелина започва работа като преподавател по БЕЛ през 2020 г. по програма “Нов път в преподаването” на фондация “Заедно в час” в екипа на ОбУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Априлово. Междувременно завърша магистратура по “Туризъм”.

В работата си в училище много държи учениците да “пипнат” знанието – чрез различни гости в класната стая или чрез интердисциплинарни уроци.

Има интерес към българския фолклор от малка и това води към избраното професионално поприще. Смята, че познанието на езика и историята са ключ към знанието и усъвършенстването на обществото. 

Кратки въпроси и отговори

Кои са любимите ти теми за писане? 

Обичам да пиша на теми, които са пряко свързани с български език, литературата и критичното мислене. По този начин откривам все по-нови и нови знания. Смятам, че по-ярко трябва да бъдат изтъкнати интердисциплинарните връзки между езиците и останалите предмети. 

Кой беше любимият ти предмет в училище и защо?

Обожавах химия и биология в училище. Това бяха предмети, в които нагледно получавах знания чрез опити. Учителите винаги ме провокираха да си задавам въпроси и да не спирам да опитвам. В гимназиален етап обичах часовете по литература, защото имах възможност да се поставя на мястото на литературния герой. Участвала съм в конкурси и олимпиади. От друга страна, часовете по теория и практика (туристически дисциплини) ми дадоха шанс да участвам в инициативи извън училище и да опозная света.
В гимназиален етап разбрах, че учениците попиват като гъба през цялото време от учителите си, а не само в часа. 

С коя историческа фигура би искал да вечеряш?

 Истинско удоволствие за мене би било да имам възможността да вечерям с Васил Левски. 

Кои три неща би взел на самотен остров?

Кибрит, остър нож, верен приятел.

Коя е представата ти за перфектен ден?

Перфектният ден е този, в който се събуждам здрава, удовлетворена, спокойна и знаеща, че всички мои близки са щастливи. 

 

Познавате Цветелина от …

Как учениците в начален етап да станат майстори на правописа?

Как остарелите думи от литературните творби стават разбираеми?

Още полезни статии:

Новини

Запознайте се с…Марина Шиновска

Марина е автор, който създава статии, свързани с географията, в prepodavame.bg   Образование и професионален опит Любопитството и желанието за нови знания ме карат да

Новини

Запознайте се с…Пепа Василева

Пепа е автор, който създава статии, посветени на природните науки и математиката. Образование и професионален опит Пепа Василева придобива магистърска степен в Лесотехнически университет –

Новини

Запознайте се с…Йоанна Христова

Йоанна е автор, който пише статии, свързани с управление на времето и ресурсите, работа с родители и с учениците в начален етап. Образование и професионален

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали