Запознайте се с…Екатерина Юлианова

Екатерина Юлианова създава статии, свързани с чуждоезиково обучение, игровизация и социално-емоционални умения в prepodavame.bg от 2023 г. 

Образование и професионален опит

Екатерина Юлианова завършва бакалавърската си степен по психология във Великобритания (University of Exeter), а магистърската по социална психология тук, в България. Има квалификация за социален и организационен психолог.

Последните шест години работи като учител по английски към частна школа и частно училище.

Има опит в провеждането на обучения за учители и фирми в сферата на меките умения и организационната психология.

Кратки въпроси и отговори

Кои са любимите ти теми за писане? 
Любимите ми теми за писане са свързани с интересите ми – всичко свързано с и свързващо психологията и образованието, тяхното взаимодействие и търсене на техники, чрез които първото да подпомага второто и, в далечен план – обратното.

Кой беше любимият ти предмет в училище и защо?
Трудно е да избера. Намирах по нещо любопитно във всеки предмет и търсех допълнително информация по темите, които ми бяха най-интересни. Ако все пак трябва да избера, това биха били история, психология, литература и биология. Любовта ми към езиците се разви по-късно.

С коя историческа фигура би искал да вечеряш?
Щом е историческа, означава, че е постигнала нещо, борила се е и е променила света поне малко, а всеки такъв човек заслужава да бъде чут, ако не винаги приет. С развитието на ИИ може би такива разговори няма да останат само фантазия.

Кои три неща би взел на самотен остров?
Електронния ми четец е първото нещо, за което се сещам. Вода и нож биха били другите – от чисто прагматична гледна точка.

Коя е представата ти за перфектен ден?
Ранно събуждане от слънчеви лъчи, песента на птиците, свеж въздух и свободата да правя с деня това, което искам. Ако има перфектен ден, то бихме искали всички да са като него и тогава той вече не е специален. Затова залагам на перфектно събуждане – добър старт за добър ден.

 

Познавате Екатерина от …

Какво е демократично образование? – Интервю с Яков Хехт

Как социалните медии могат да са помощник за интердисциплинарни проекти

Игра на „писма и съвети” – развиване на СЕУ в час по чужд език

Как една детективска история може да развие уменията за писане и когнитивните способности на учениците

Хайку за Св. Валентин – или как да развием СЕУ чрез поезия

Още полезни статии:

Новини

Запознайте се с…Марина Шиновска

Марина е автор, който създава статии, свързани с географията, в prepodavame.bg   Образование и професионален опит Любопитството и желанието за нови знания ме карат да

Новини

Запознайте се с…Пепа Василева

Пепа е автор, който създава статии, посветени на природните науки и математиката. Образование и професионален опит Пепа Василева придобива магистърска степен в Лесотехнически университет –

Новини

Запознайте се с…Йоанна Христова

Йоанна е автор, който пише статии, свързани с управление на времето и ресурсите, работа с родители и с учениците в начален етап. Образование и професионален

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали