fbpx
4 клас Емоционална интелигентност

Каква е тайната на успеха?

Каква е тайната на успеха?

Едно от най-трудните, но и най-ценни неща, на които ще научите четвъртокласниците си, не е свързано с деление с двуцифрено число или морфологичен разбор на сложни думи. По-скоро това е прозрението, че всичко в този живот трябва да се научи от нулата, а това изисква къртовски труд и непоклатимо постоянство.

Ако решите да си спестите тази стъпка, вярвате или не, ще ви е много по-трудно да си вършите работата и не се знае дали и кога изобщо ще стигнете до добро разбиране у децата относно “Що е то морфема и деление?”. Добре, но как се преподават сложни умения като самоефективност, самоосъзнатост и нагласа за развитие?!

Ето тук можем да сме ви от полза с урока “Заки бързака и Рита упорита”. За ваше улеснение той е

разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. Историята на главните герои Заки и Рита е вдъхновена от класическата басня за заека и костенурката. Само че в случая Заки и Рита не се надбягват в гората, а решават задачи по математика. Кой се справя по-добре и до какви житейски изводи стига, ще разберете само ако си свалите урока.

Към него ще намерите и работни листи за саморефлексия, с чиято помощ учениците ви ще могат да определят кои дейности са им лесни и кои трудни. Ще намерите и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Заки бързака и Рита упорита” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.