fbpx
2 клас Емоционална интелигентност

Как да се научим да се харесваме такива каквито сме?

Как да се научим да се харесваме такива каквито сме?

Като възрастни знаем колко е хубаво човек да харесва себе си. И колко е трудно, когато не приемаме себе си или не познаваме и признаваме силните си черти. Колко възможности за успехи и радост пропускаме, когато се съмняваме в себе си! 

Затова един от най-хубавите подаръци, които можем да направим на децата, е да им помогнем да открият и започнат да ценят  своите силни страни. А лесно можем да постигнем това с урока “Такъв съм и ми харесва”.

Урокът “Такъв съм и ми харесва” цели да покаже на учениците, че всички ние имаме различни характеристики и именно това ни прави интересни и уникални. А в края му всяко дете ще открои това, което харесва в себе си най-много. 

Как всичко това ще помогне на вас като учители? Представете си класна стая, в която всеки уважава и оценява своите специфични характеристики, както и тези на своите съученици. Това ще бъдат деца, които не се присмиват едни на други, а се подкрепят помежду си. В подобна атмосфера вашите второкласници ще се чувстват смели да участват в часа, да дават идеи, да грешат и да учат от грешките си! 

Затова побързайте да изтеглите урока “Такъв съм и ми харесва”. Той е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици! 

Свалете урока “Такъв съм и ми харесва” тук

———————————————————————————————————————-

Урокът “Такъв съм и ми харесва” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен ни от Световната банка. 

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения във втори клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за втори клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.