fbpx
2 клас Емоционална интелигентност

Как да се научим да се харесваме такива каквито сме?

Как да се научим да се харесваме такива каквито сме?

Като възрастни знаем колко е хубаво човек да харесва себе си. И колко е трудно, когато не приемаме себе си или не познаваме и признаваме силните си черти. Колко възможности за успехи и радост пропускаме, когато се съмняваме в себе си! 

Затова един от най-хубавите подаръци, които можем да направим на децата, е да им помогнем да открият и започнат да ценят  своите силни страни. А лесно можем да постигнем това с урока “Такъв съм и ми харесва”.

Урокът “Такъв съм и ми харесва” цели да покаже на учениците, че всички ние имаме различни характеристики и именно това ни прави интересни и уникални. А в края му всяко дете ще открои това, което харесва в себе си най-много. 

Как всичко това ще помогне на вас като учители? Представете си класна стая, в която всеки уважава и оценява своите специфични характеристики, както и тези на своите съученици. Това ще бъдат деца, които не се присмиват едни на други, а се подкрепят помежду си. В подобна атмосфера вашите второкласници ще се чувстват смели да участват в часа, да дават идеи, да грешат и да учат от грешките си! 

Затова побързайте да изтеглите урока “Такъв съм и ми харесва”. Той е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици! 

Свалете урока “Такъв съм и ми харесва” тук

———————————————————————————————————————-

Урокът “Такъв съм и ми харесва” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен ни от Световната банка. 

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения във втори клас.

За автора

Валерия Симеонова

Валерия Симеонова е психолог. Фокусът на работата й е свързан с развитие на емоционални и социални компетентности у децата. Подкрепя родители и учители в това да създадат онези условия за своите деца днес, така че те да се превърнат в щастливи, успешни и удовлетворени личности утре.
Повече за Валерия Симеонова на www.podobri.se

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за втори клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.