Как да познаете зодията на учител в седмицата преди коледната ваканция?

Последната седмица преди коледната ваканция е една от най-интересните, но и предизвикателни седмици за всеки учител. Опитахме да предположим как са решили да се справят с нея представителите на различните зодии. Вижте дали е успешен този опит в статията. 

Овен

Овенът е един от огнените знаци в зодиака и като такъв е изключително експанзивен във всичко, с което се захване.

В последната седмица преди коледната ваканция е много вероятно представителите на зодия Овен да са организирали празнична викторина, с която да ангажират не само своите ученици, но и други ученици от училището. И, разбира се, викторината е планирана още лятото, защото овните са изключително организирани и никога не оставят нещо за последния момент. 

Телец

Нищо не може да разстрои търпеливия Телец. В седмицата преди Коледа той дори е щастлив, защото в училище има достатъчно храна. За да се презастрахова, той организира конкурс за коледни сладки и…става жури. 

Близнаци

Комуникативните представители на зодия Близнаци се чувстват в свои води в последната седмица преди ваканцията, тъй като в училище има достатъчно неформални възможности за общуване. А самите те вероятно са организирали дебат на тема “За и против подаръците за Коледа”, за да са сигурни, че ще има с кого да обсъдят тази и други важни теми. 

Рак

От целия зодиак Ракът има най-дълбока връзка с традициите и семейството и добре развита емпатия. Ето защо вероятно той е виновен за организирането на кампания за създаване на коледни картички за местния старчески дом и заедно с учениците си отива да зарадва обитателите му.

Лъв

Лъвът обича да е център на внимание и покрай Коледа има нужда от наистина голямо събитие, което да отвлече вниманието от…дядо Коледа. В седмицата преди коледната ваканция е много вероятно Лъв да организира помпозно и стилно тържество или – още по-добре – вечер на талантите. Сцената го обича, а и тя – него. 

Дева

Перфекционизмът има друго име – Дева. Ако имате най-красивата украса и пълен календар с предколедни събития, вероятно имате Дева в екипа, която се е заела да организира празнична програма, изпипвайки и най-малкия детайл. 

Зодиакалните знаци

Везни

Тъй като Везните знаят, че не всички са готови да се впуснат в шумни празнични занимания, се опитват да уравновесят нещата, като организират конкурс по творческо писане за коледно стихотворение или тихо решаване на коледни кръстословици.

Скорпион

Представителите на зодия Скорпион искат нещо вълнуващо и различно. След като са прехвърлили всички банални идеи за организиране на дейности преди коледната ваканция, запретват ръкави и организират училищно “Търсене на съкровища”. Учениците са изправени пред мистерии и логически загадки и се забавляват като никой друг път. 

Стрелец

Авантюризмът и оптимизмът на стрелците не иска да се ограничава до стандартните песни, сладки и тематични игри. Вечно търсещият възможности за развитие Стрелец вероятно е организирал една-две вдъхновяващи срещи с ролеви модели за своите ученици. По Коледа стават чудеса, защо да не се потрудят над кариерното ориентиране на тинейджърите?

Козирог

Работохолизмът на Козирога е пословичен, така че той единствен не е отложил писмените си изпитвания за след Нова година и провежда няколко контролни през тази седмица. Но все пак ги е разпечатал на червена и зелена хартия, че да е цветно в класната стая. 

Водолей

Водолеите са типичен пример как тихите води са най-дълбоки. В последните 2-3 месеца той активно е разучавал възможностите на различни приложения с изкуствен интелект и за последната седмица преди Коледа е готов с интересни и ангажиращи дейности за учениците си – напр. писане на коледни песни с ChatGPT или създаване на дизайн за опаковка за подарък с DALL-E.

Риби

Представителят на зодия Риби със своята сензитивност и артистичност е най-вероятният “виновник” за организиране на инициатива за тайни добрини в седмицата преди Коледа. Малките му джуджета успяват да повдигнат настроението на всички в училището и да ги накарат да се чувстват добре.

 

Познахте ли се в описанието на Вашата зодия? Този текст не е създаден от професионален астролог, но със сигурност дава идеи за това как седмицата преди коледната ваканция, може да бъде изпълнена с много различни дейности, които са хем развиващи, хем интересни за децата и успяват да създадат уют в училищната общност. 

Желаем Ви прекрасна последна седмица и весели празници!

Още полезни статии:

Стратегии за планиране на времето
Управление на времето

4 Стратегии за планиране на времето

Всички знаем колко стресиращо може да бъде началото на учебната година, ако не знаем как да планираме времето си. Именно затова сме ви подготвили няколко

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали