fbpx
Емоционална интелигентност 4 клас

Как да открием своите суперсили в училище?

Как да открием своите суперсили в училище?

Училището е мястото, където децата откриват света. Това е и мястото, където опознават себе си и израстват като индивидуални личности. Всъщност учебният процес, свързан с научаването на факти и формули, няма как да съществува пълноценно, ако не е съпроводен с дейности, чрез които децата да изразяват ярката си индивидуалност и да откриват нови неща за себе си.

Представете си класна стая пълна с четвъртокласници, които умеят да разпознават собствените си физически и личностни характеристики, знаят в какво са добри и къде се затрудняват. Тези ученици са снабдени с редица основополагащи “инструменти” за успех като умение за самооценка, емоционална осъзнатост, самоефективност и др. Трудно ще намерите предизвикателство в учебния план, което да им се опре.

Ако искате и вашите четвъртокласници да получат тези ценни “инструменти”, с които да отключат академичния си потенциал, можете да им помогнете с урока “Моите суперсили”. За ваше улеснение той е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. Към него ще намерите и работни листи са саморефлексия, с чиято помощ учениците ви ще могат да открият собствените си суперсили и дори да си нарисуват автопортрет като супергерои. Ще намерите и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици.

Свалете си урока тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Моите суперсили” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в четвърти клас.

Tags

1-4 клас 5-7 клас 8-12 клас PISA 2018 STEM БЕЛ Генериране на идеи География Гражданска грамотност Добри практики Ефективност на работа и управление на времето Извлича информация от непрекъснат текст История Компетентности 2020 - Враца Комуникационни умения Креативност Критическо мислене Логическа връзка Логическо мислене Математика Математическа грамотност Нагласа за развитие Обобщава тълкува информация от непрекъснат текст Организация на процеса Осмисля оценява информация от непрекъснат текст Представяне и защита Работа в екип Родители СЕУ 1 Клас СЕУ 1 Клас Модул 1 СЕУ 1 Клас Модул 2 СЕУ 1 Клас Модул 3 СЕУ 2 Клас СЕУ 3 Клас СЕУ 3 Клас Модул 3 Социално-емоционални умения Умение за личностно развитие Умения на 21 век Философски цикъл Четене на текст Четене с разбиране Четивна грамотност Чужд език научна грамотност работа с родители

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за четвърти клас

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.