Студен компрес (технологична карта)

Споделете с колеги

Подходящ за класове

Подходящо за предмети

Описание

Работен лист от ПБО№1 по Химия за 10. клас “Химия на Студения Компрес: къде отива топлината?”.

Инструкции, формулирани към учениците:

  • “Сега ще направим експеримент, с който ще открием как точно действа студеният компрес с мигновен ефект, който ви показах в началото на проекта. Ще проверим също и как се променя ходът на реакцията при различна концентрация на разтвореното вещество. Следвайте стриктно стъпките от технологичните карти, които ви раздадох и спазвайте правилата за безопасност при работа с химически реактиви. Запишете получените резултати в работните ви листове за изследване на термохимичните процеси.”

Важно!

  • Предварително определете коя работна група с какво количество амониев нитрат ще работи.
  • Осигурете термометри, които измерват бързо температурата на разтвора.
  • Следете работата на учениците и при необходимост им помагайте.
  • Насърчете екипите да следват стриктно указанията в технологичните карти.
За да свалите този работен лист трябва да сте влезли в профила си и да имате активен абонамент.

Още практични материали за вас

Prepodavame.bg_8kl_FILOSOFIA_PBO-Mislovna karta_RL
Мисловна карта - развитие на личността
Prepodavame.bg_10kl_Fizika_PBO Optichna-iluziya-bezkraen-tunel_RL Spisuk-s-neobhodimi-materiali
Необходими материали за безкраен тунел
Prepodavame.bg_4kl_BEL_PBO Gramaticheski-zagadki-v-sveta-na-chislata_RL Anketa
Анкета за самооценка по проект “Граматически загадки в света на числата”
Prepodavame.bg_4kl_BEL_PBO-Slovesen-most-antonimite-v-rechta_RL-Tekst-s-propuski
Текст с пропуски
Prepodavame.bg_2kl_MAT_PBO-Izsledovateli-na-prirodata-prikluchenie-s-chisla-i-izmervaniya_RL-Broene-i-umnojenie
Броене и умножение

Изплозвайте всички функционалности!

Създавайки личен профил ще персонализираме ресурсите, които виждате, ще запазвате ресурси в любими, ще имате достъп до групи с други потребители и още много функционалности.  

Регистрирайте се безплатно. Отнема само 30 секунди.