Рецепти за “Моят ресторант”

Споделете с колеги

Подходящ за класове

Подходящо за предмети

Описание

Работен лист от ПБО№1 по ТП за 4. клас “Моят ресторант”.

Инструкции:

Преминете към същинската дейност – създаване на меню, което включва само храни, изискващи студена обработка на продуктите. 

Попитайте учениците какво означава “студена обработка” и припомнете – храни/ястия, които стават за консумация, без да са сготвени – достатъчно е да са подходящо нарязани и смесени.

Раздайте на всеки екип работен лист с рецепти, които да бъдат включени в менюто. Дайте ясни инструкции за работа:

  • Всеки отбор има 20 минути време за работа, за да създаде меню от три ястия – салата, сандвич и десерт, които изискват само студена обработка на продуктите. Спазвайте следните стъпки:

измислете име на всяко от ястията; 

напишете необходимите продукти;

нарисувайте готовото ястие.

  • Нека всеки от екипа работи по едно от ястията. Помагайте си и се допитвайте да съотборниците си!”

Когато времето изтече, поканете няколко екипа да представят менютата си.

Важно!

  • Разделете предварително учениците на отбори по трима.
  • Следете за това дали всеки от екипа работи по своето ястие.
  • На база тези рецепти създайте списък от необходими продукти за финалното оценяване – ресторант в класната стая.
За да свалите този работен лист трябва да сте влезли в профила си и да имате активен абонамент.

Още практични материали за вас

Prepodavame.bg_8kl_FILOSOFIQ_PBO-Osnovni termini
Основни термини за урок 2: Дефиниране на проблема
Copy of Prepodavame.bg -Worksheet Mockups- vertical (25)
Роли и епизоди от “Балончето, което изплаши облаците”
Prepodavame.bg_6kl_GEO_PBO Na gosti v Azia_RL - Idei za shtandovete
Идеи за щандовете
Kontrol-na-greshkata
Контрол на грешката
Работен лист описване на есента с три думи
Есента с три думи

Изплозвайте всички функционалности!

Създавайки личен профил ще персонализираме ресурсите, които виждате, ще запазвате ресурси в любими, ще имате достъп до групи с други потребители и още много функционалности.  

Регистрирайте се безплатно. Отнема само 30 секунди.