Предварителна подготовка на учителя

Раздел

Клетката: основна структурно-функционална единица на организмите

Времетраене

10 минути

Подготовка на проекта

  1. Уверете се, че разполагате с необходимите материали и уреди, проверете тяхната годност за употреба.  
  2. Осигурете достатъчен брой защитни очила и ръкавици за учениците.
  3. Изберете подходящо място за провеждането на експеримента – можете да използвате камината в кабинета по химия или да работите в близост до отворени прозорци, за да ограничите контакта на учениците с ацетоновите изпарения.
  4. Подгответе кратък работен инструктаж и списък с подходящи за изследване храни и напитки. 
  5. Възложете на учениците да донесат малки количества от тях за лабораторното упражнение.
  6. Подгответе мини урок за основните видове липиди, техните характерни особености и роля в организма. Използвайте готовата презентация или друг вид материал, предоставящ това зание на учениците.

Необходими материали:

Проектор или екран за презентациите;

Готовата презентация за мини урока;

Електроонна везна;

Ацетон;

Лаборатовно оборудване;

Защитни очила;

Защитни ръкавици;

Работен инструктаж;

Списък с подходящи за изследване храни и продукти;

Изберете други уроци и активности по проекта

Няма предишни уроци и активности в този проект
Урок

Урок 1 – Видове липиди

Изплозвайте всички функционалности!

Създавайки личен профил ще персонализираме ресурсите, които виждате, ще запазвате ресурси в любими, ще имате достъп до групи с други потребители и още много функционалности.  

Регистрирайте се безплатно. Отнема само 30 секунди.