Летен хороскоп за учители

Лятото е време за заслужена почивка за всички учители. Но не искате ли да знаете “какво казват звездите” за лятото на различните зодии преподаватели? Вижте как изглежда почивката и какво да очакват представителите на различните зодиакални знаци.

Овен

Представителите на тази зодия са енергични, уверени и динамични. Тяхната вродена нетърпеливост ги води към това да се отпускат трудно през лятото. 

Ако на последния педагогически съвет чуете някой да иска да обсъжда важни неща за следващата учебна година, това вероятно е някой Овен. 

През летните месеци овните активно дразнят само членовете на собствено си семейство, докато им се отдаде нова възможност за по-голямо влияние.

 

Телец

Земната природа на телците ги прави уравновесени и в мир с природата, при тях всичко се случва плавно и естествено.

Представителите на зодия Телец обичат да философстват и говорят задълбочено на важни теми, така че ако попаднете на такъв по време на лятно дежурство в училище, пригответе се за неспирни разговори и обогатяване на общата култура.

През лятото телците ще прекарат много от времето си на плажа, за да се заредят с положителни емоции за следващата учебна година. Е, ако не са на плажа, то на супер удобната си тераса – със сигурност.

 

Близнаци

Близнаците са очарователни и любопитни. Тяхната адаптивност и общителност е пословична. Но какво се случва с тях през лятото?

Представителите на тази зодия са идеални попълнения за комисиите по записване на осмокласници през лятото – няма родител, който да не си тръгне спокоен и уверен, че детето му е попаднало на най-доброто място, след разговор с учител Близнаци.

Самите Близнаци ще прекарат лятото си, сменяйки дейности и проверявайки подред приятелите, с които не са общували в последните 10 месеца. Все пак този чар не трябва да се хаби.

 

Рак

Представителите на зодия Рак са чувствителни и чудесни слушатели. Природата им на закрилници ги кара винаги да приоритизират благосъстоянието на учениците си пред академичните резултати.

Не се учудвайте, ако в училище през лятото намерите много “дежурни” раци. Те просто са чувствителни към плановете на другите за лятото и не са могли да откажат да поемат повече дни. 

Ракът със сигурност ще си вземе най-доброто от лятната почивка (когато се добере до нея) – очакват ги приятни емоции на тихи, но интересни места. 

 

Лъв

Лъвовете са лидери по природа, но какво трябва да се ръководи през лятото, за да може те да блеснат?

Ако училището Ви има програма за лятно училище или план за екскурзии, или програма за адаптация на нови ученици, или училище за родители, или… каквото и да е през лятото, то вероятно някой Лъв е държал това да се случи. За да има какво да прави. 

Лятото е сезонът на лъвовете, те ще се чувстват добре и докато почиват, и докато работят (защото… как така ще почиват повече от 2 седмици, това е разхищение на чар и възможности). 

 

Дева

Девите са организирани перфекционисти с изявено аналитично мислене.

Ако видите колега да преподрежда и организира хранилището си през лятото, то вероятно това е някоя Дева, която е нямала търпение да “бие” последния звънец, за да започне да слага всичко в ред. 

Въпреки че знаем, че искат да планират минимум входните нива и уроците си за първия месец, все пак Девите ги очаква и домът им, който те също са неглижирали през учебната година и, не се изненадваме, трябва да бъде подреден! Семействата им нямат търпение да се върнат на работа, със сигурност.

 

Везни

Везните ценят хармонията, баланса и умеят да карат другите да се чувстват сигурни. С една дума – прекрасни учители, обичани от учениците си. 

Тъй като цялата тази хармоничност е трудна за балансиране през годината, Везните са наистина изморени през лятото. Ако чуете свой колега да се пита сериозно дали да се върне на есен в училище или да си търси друга работа, това обикновено е представител на зодия Везни, който търси изход. Но ние сме сигурни, че ще остане в училище, не се притеснявайте.

Лятото дава възможност на Везните да прекарат повече време сами със себе си… на някой плаж или в планината. Все пак колкото е по-тихо около тях, толкова повече те могат да си мислят ли, мислят…

 

Скорпион

Скорпионът е очарователен преподавател, чието чувство за хумор е известно и в съседното училище.

Понеже много обичат училището си и са известни с безпогрешната си интуиция, те обикновено са ценни попълнения за комисиите по подбор на нови учители. 

Лятото очаква представителите на зодията с отворени обятия – те ще посетят много събития, концерти, приятелски вечеринки. 

 

Стрелец

Оптимистичните представители на зодия Стрелец са винаги готови за приключения и предизвикателства. Нуждата им от динамика прави летата трудни за понасяне. 

Представителите на тази зодия вероятно препланират всичките си уроци всяко лято, просто защото не могат да понесат това да преподават един урок по един и същ начин две последователни години. 

Въпреки тези особености, стрелците умеят да се отпуснат. Очаква ги списък с нови места за посещение, странни храни за опитване, нови запознанства и поне 1-2 записани обучения, защото те просто не могат да бездействат. 

 

Козирог

Козирозите обичат да работят и са сериозни по природа. Това ги прави идеални кандидати за летни проверки по документацията – правилно ли са оформени картоните, прибрани ли са по папки всички удостоверения, архивирани ли са всички доклади. Те са безценен помощник на всеки директор.

Тяхната отдаденост е липсвала на семействата им, така че лятото е време, в което козирозите ще бъдат заобиколени от най-близките си и ще си припомнят колко им се радват. 

 

Водолей

Представителите на тази зодия са независими и оригинални. Тяхна страст е да планират “разчупени” и ангажиращи уроци – защото и на тях не им интересно иначе.

Водолеите не държат да се включват в никакви общи събития и дейности през летните месеци в училище. Те си се чувстват добре сами със себе си. 

Лятото за водолеите е идеално, когато успеят да стигнат до отдалечена вила в планината без обхват, така че нито една спешна справка да не може да ги намери.

 

Риби

Рибите винаги взимат решения със сърцето, а тяхната артистичност и желание да “съживят” уроците ги правят предпочитани преподаватели. Но през лятото няма кой знае какво за съживяване в празното училище, така че рибите са тези, които предпочитат да излязат бързо в отпуска и да се завърнат рано от нея, за да може да започнат да реализират новите идеи, които ще им хрумнат.

Летните месеци очакват рибите да станат център на внимание на някой плажен бар или да организират набързо лутащите се туристи по някоя планинска пътека в някоя забавна игра за опознаване. 

 

Още полезни статии:

Благополучие на персонала

Летни предизвикателства за учители

Време за почивка! Вероятно вече сте се изтощили от безкрайните задължения и отговорности в ежедневието ви на учител. Е, лятото е моментът, в който можете

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали