Prepodavame.bg

Да опитомиш дракон или как да укротяваме емоциите си

Бушуващи емоции в класната стая – всички сме го преживявали! Какъвто и грандиозен план да сме имали за часа, продължаващият разгорещен спор от междучасието ги е разбил на пух и прах! Но нека си признаем, че не само децата изпитват затруднение в управлението на чувствата си, това важи и за нас възрастните! Затова  знаем колко голям е залогът да научим “малките хора” да се справят успешно с бушуващите чувства. Това умение не само ще улесни значително живота ни като учители, но и ще им бъде в услуга във всяка ситуация.

Нямате търпение да подобрите точно тази способност на вашите ученици? В такъв случай грабвайте урока “Супер близнаците и драконът”. По забавен начин той ще покаже на децата каква е разликата между това да оставиш емоциите да изригват и това да ги направляваш. Урокът включва конкретни стратегии, които учениците да използват, за да укротят напиращите чувства или пък да ги разбудят, ако са заспали. Техниките, които децата ще изпробват, са приложими в разнородни ситуации – те ще ви се притичват на помощ във всеки час и по всеки предмет!

Затова побързайте да изтеглите урока “Супер близнаците и драконът”. Той е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени работни листове за ученици и допълнителни насоки за учителя. Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Свалете урока “Супер близнаците и драконът” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Супер близнаците и драконът” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг  от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

Сподели статията с колеги:

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година. 

Популярни статии:

Получавай най-новите ресурси по имейл

Още полезни статии:

Вземане на решение при зададен контекст
Критично и аналитично мислене

Вземане на решение при зададен контекст

Тази стратегия надгражда достигнатото ниво на критическо мислене, като фокусира учениците в посока да вземат решение, давайки тежест на определени аргументи според зададения контекст. Например,

Изследователски дневник
Научна грамотност

Изследователски дневник

Тази стратегия е насочена към два от най-важните елементи на провеждането на изследване – обективно описание на наблюденията и рефлексия върху процеса. Изследователският дневник е

Получи достъп до още повече ресурси и практични материали

0
Споделете в коментар своите мисли!x

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас

Пълен достъп до цялото съдържание на Prepodavame.bg

  • Над 1000 статии по всички предмети
  • Готови уроци и приложими практики
  • 25+ онлайн обучения със сертификат
  • Над 100 работни листове, шаблони и наръчници
  • Обучения за вътрешноучилищна квалификация
  • Архив с над 150 уебинари и бюлетини