Prepodavame.bg

Емоционална интелигентност 3 клас

Да опитомиш дракон или как да укротяваме емоциите си

Да опитомиш дракон или как да укротяваме емоциите си

Бушуващи емоции в класната стая – всички сме го преживявали! Какъвто и грандиозен план да сме имали за часа, продължаващият разгорещен спор от междучасието ги е разбил на пух и прах! Но нека си признаем, че не само децата изпитват затруднение в управлението на чувствата си, това важи и за нас възрастните! Затова  знаем колко голям е залогът да научим “малките хора” да се справят успешно с бушуващите чувства. Това умение не само ще улесни значително живота ни като учители, но и ще им бъде в услуга във всяка ситуация.

Нямате търпение да подобрите точно тази способност на вашите ученици? В такъв случай грабвайте урока “Супер близнаците и драконът”. По забавен начин той ще покаже на децата каква е разликата между това да оставиш емоциите да изригват и това да ги направляваш. Урокът включва конкретни стратегии, които учениците да използват, за да укротят напиращите чувства или пък да ги разбудят, ако са заспали. Техниките, които децата ще изпробват, са приложими в разнородни ситуации – те ще ви се притичват на помощ във всеки час и по всеки предмет!

Затова побързайте да изтеглите урока “Супер близнаците и драконът”. Той е разписан изключително подробно, за да бъде изпълнението му максимално лесно за вас! Към него са добавени работни листове за ученици и допълнителни насоки за учителя. Следвайте всяка от стъпките внимателно. И не забравяйте да се забавлявате заедно с вашите малки ученици!

Свалете урока “Супер близнаците и драконът” тук.

———————————————————————————————————————-

Урокът “Супер близнаците и драконът” е част от Сборника “Стъпка по стъпка” за развиване на социални и емоционални умения, любезно предоставен на преподаваме.бг  от Световната банка.  

Искате да включите повече елементи от СЕУ в часовете си? Разгледайте и други уроци за развитие на социално-емоционални умения в трети клас.

За автора

Валерия Симеонова

Валерия Симеонова е психолог. Фокусът на работата й е свързан с развитие на емоционални и социални компетентности у децата. Подкрепя родители и учители в това да създадат онези условия за своите деца днес, така че те да се превърнат в щастливи, успешни и удовлетворени личности утре.
Повече за Валерия Симеонова на www.podobri.se

Добави коментар

Кликни за да добавиш коментар

Абонирай се и всяка седмица ще получаваш по един нов урок за трети клас