5 приложения за организиране на времето и работата

Животът на учителя е изключително динамичен, на моменти дори хаотичен. Но тези моменти могат да се превърнат в цял ден, седмица или месец. Ако не успее да се организира, задачите ще се натрупват или още по-лошо – ще се забравят.

Всички знаете, че да си учител не означава само да преподаваш. Става въпрос и за документация, обратна връзка, докладване, планиране, организиране и училищни срещи. За да направите всички тези неща, можете да се обърнете към технологиите, които ще ви помогнат да организирате и планирате времето си.

Ето нашият списък с най-добрите 5 приложения за управление на времето, с които да се справите с всички задачи във и извън класната стая:

Google Keep е уеб базирано приложение, което позволява на учителите и учениците да създават и споделят бележки, списъци и напомняния. Можете също така да добавяте изображения, гласови бележки, рисунки и други. Всяка задача прилича на онлайн лепящо листче, което може да бъде персонализирано и споделено.

Докато създаваме списъци и бележки в Keep, приложението ги записва автоматично в Облака, като ни гарантира, че винаги ще имаме копие на сигурно място. Приложението поддържа и цветово организиране на бележките и задачите, което спомага за по-бързата и лесна ориентация при търсене на определи списъци. 

Ако искате интересно и забавно да отразявате и оценявате напредъка на учениците си, това е вашето приложение.

Trello ви дава преглед на всички проекти, задания и друга работа, която трябва да бъде свършена. Това всъщност е приложение, използвано много в света на бизнеса, но със сигурност може да работи и в образованието: много учители вече го използват.

Приложението ви предоставя празна “бяла дъска”, върху която можете да добавяте задачите и проектите си, като ги разделяте на категории или фази на изпълнение.. Можете да наименувате списъците със задачи, да добавяте различни „карти“ към категориите и да прикачвате документи, връзки, коментари, контролни списъци и т.н. към картите. Можете да поканите своите колеги, ако работите по общи проекти и задачи, за да да добавят карти или да коментират докъде са стигнали, къде имат нужда от подкрепа и т.н.

С един поглед Trello показва върху какво се работи, кой какво работи, коя задача е приключена и къде нещо е в процес на разработване.

Trello предлага много различни функции, които ви позволяват да създавате и управлявате задачи по различни начини. Може да се използва веднага след безплатна регистрация, която ви дава достъп до почти всички негови функции. Софтуерът има и своя мобилна версия, с която използването му е още по-удобно и достъпно. Ако прецените, че ще е полезно, можете да създадете и списъци със задачи, проекти, домашни работи, предстоящи контролни и т.н., които да споделите с учениците и/или техните родители.

Приложението има за цел да ни мотивира да запазим фокуса си. Всеки път, когато приложението е отворено, на екрана ви ще расте дърво. Дървото ще продължи да расте през времето, в което продължавате да работите, без да ви разсейва смартфонът. Всеки път, когато искате да проверите своя Instagram, Facebook или друга социална мрежа и да напуснете приложението, дървото ще загине. Не искате това да тежи на съвестта ви, нали?

За учениците това ще е освен полезно приложение, с което да се съсредоточат върху изпълнението на домашните задължения, така и да се научат на екологично мислене.

Това е интелигентно приложение за управление на задачите, което улеснява планирането и управлението на деня.

Microsoft To Do ви помага да създадете списък за всичко – работа, домашни проекти или задачи. Можете да следите сроковете, като добавяте напомняния, крайни срокове, бележки и персонализирате всеки списък с цветни теми. Имате достъп до списъците си от всяко място с приложенията за задачи на Microsoft за iPhone, телефон с Android, устройства с Windows 10 и уеб.

Управлението на вашите задачи и списъци с ученици понякога може да отнеме толкова усилия, колкото завършването им. Приложението ви помага да се фокусирате и планирате деня си от момента, в който го отворите. Всяка сутрин списъкът ви “Моят ден” ви помага бъдете по-прецизни и отговорни относно това, което ви предстои в училище.

Evernote е полезен инструмент за продуктивност и може да играе значителна роля в класната стая. Независимо дали се използва в час по математика, английски, чужд език или изкуство, чрез комбиниране на капацитета за въвеждане, вмъкване на изображения, анотиране и запис на аудио, учениците могат да интегрират своето мобилно устройство с Evernote по редица уникални начини. 

Приложението синхронизира всички бележки на различни компютри и устройства. Това означава, че учителят може да създаде бележка с подробно описание на домашната работа и след това тази бележка ще се появи на компютъра или устройството на всеки ученик. Всяка бележка оставя цифров отпечатък, който показва кой я е създал, кога е създадена, и кой я е получил.

Една от най-добрите функции на Evernote в помощ на учителите е възможността за възпроизвеждане на гласови и видео бележки.

Съществуват безброй инструменти за организиране на времето, повишаване на продуктивността, запазване на фокуса и т.н.. Тези пет ще ви предоставят необходимите инструменти за  добър работен процес в класната стая, с което да бъдете по-ефективни и успешни в работата си. 

 

Източници: Education World

Още полезни статии:

Дигитално образование и технологии

Програмиране за НЕпрограмисти: дигитални истории със Scratch

Като преподаватели ежегодно посещаваме различни семинари, обучения и конференции, където би трябвало да общуваме с ангажирани обучители и колеги, да научаваме нови и полезни неща

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали