Prepodavame.bg

Как да отпразнуваме успехите си в края на учебната година заедно с родители и ученици?

Краят на учебната година е време за празнуване на успехите на учениците ни. А какво по-хубаво от това да организираме едно забавно парти. 

Честването заедно със семействата на учениците е един от начините да се сближим още повече с тях. 

Каквато и тематика да изберем за партито, това което трябва да ни води е създаването на неповторим спомен за всички присъстващи. 

Ето и нашите идеи за отпразнуване успехите на учениците ни в края на учебната година, заедно с техните родители:

  • Градинско парти

Времето на приключване на учебната година съвпада със затоплянето и хубавите летни дни. Това е идеален случай да организирате едно парти сред природата. Разходете се и намерете подходяща градинка или парк за организиране на градинско парти с много спортни игри. С няколко балона украсете клоните на дърветата. Нека всяко семейство да донесе подходящи подложки, одеала за пикник, лакомства за почерпка и разбира се спортни уреди за игри на открито. Вие също се подгответе с купи и медали за победителите в игрите, както и сапунени балончета за гонене.

  • Лазерно шоу

Това е нещо супер любимо на повечето деца. Организирайте едно такова, но заедно с родителите. Въоръжени с лазерни маркери, разпределете отборите например родители срещу деца. Разбира се и тук почерпката, наградите и медалите за най-точните стрелци са задължителни. 

  • Забавен карнавал

Предложете на учениците да се облекат като герои от произведенията, които са учили през учебната година. Направете лото-карнавал, като измислите гатанки с героите. Отговорите по време на партито ще очаквате не от децата, а от родителите. Ако те сгрешат точка ще имат учениците и обратно – ако познаят, точката ще е за родителите. Естествено, не забравяйте грамотите и вкусните лакомства за всички.

  • Крафт ателие

Организирайте парти, в което е включена творческа работилница. Интересно за родителите и децата ще е да рисуват върху стъкло например. Има ателиета, които предлагат такъв тип семейни забавления. Поканете специалист от съответната област и нека семействата си създадат един уникален спомен. Може да организирате изложба на творенията. Тук обаче няма да има победени, а всички ще са шампиони. Какво по-хубаво от това! 

  • Търсачи на съкровище

За този тип парти ще ви е необходима по-задълбочена подготовка, но резултатът ще е уникално забавление. Подгответе карта, на която сте изобразили как да се достигне до всяко предизвикателство, като използвате различни емотикони, стъпчици, гатанки и др. Разпределете присъстващите на няколко отбора и играта да започне. Гарантираме супер забавление и за деца, и за родители – та кой не обича да търси съкровище!

Има и още много идеи, с които да отпразнувате успехите на учениците заедно с техните родители. Всяка една от тях, колкото и да е уникална, е важно да е създадена с желание, емоция и да носи незабравими спомени за всички. 

 

Източници: Spiritually Hungry, Edutopia, Remodelaholic

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година. 

Популярни статии:

Получавай най-новите ресурси по имейл

Още популярни статии:

Училищна култура

7 съвета за позитивна училищна култура

Полезни насоки за учители и директори Представете си, че влизате в училище, в което ви посрещат усмихнати лица! Учителите са ентусиазирани да започнат деня си;

Получи достъп до още повече ресурси и практични материали

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година.