Инфографика: Фокус върху психичното здраве на учениците

Ролята на училището в грижата за психичното здраве на учениците е съществена. То се определя като състояние на благополучие, което осигурява възможност за пълно разгръщане на личностния и учебния потенциал на детето. Доброто психично здраве предполага високи академични резултати, продуктивни взаимоотношения с връстници и възрастни и ползотворен принос към дейностите на училището. Ето защо е от ключово значение грижата за него да бъде във фокуса на всички членове на училищния екип.

Инфографика: Фокус върху психичното здраве на учениците

Инфографика: Фокус върху психичното здраве на учениците

Инфографиката представя трите основни фактора, които влияят на психичното здраве на учениците – индивидуални характеристики, взаимоотношенията с другите и средата във и извън училище. Ще откриете също и списъци с въпроси относно всеки един от трите фактора, които очертават конкретни начини да въздействате върху тях. Инфографиката може да бъде използвана както за да оцените вече действащи практики на училището за грижа за психичното здраве, така и да изградите нови стратегии за психологическа подкрепа на учениците.

Тази инфографика е адаптирана от: Transcend. (2020). Mental Health Lenses. A Framework to Examine and Focus Your School Design.

 

Още полезни статии:

Стратегии

Избиране на стратегия: Задаване на един и същи въпрос 10 пъти и даване на различен отговор всеки път

2.1. Учениците използват техники за генериране на идеи самостоятелно 1.Описание Задаването на един и същи въпрос и даването на различни отговори позволява да се измислят

Бърза среща (Speed dating)
Комуникативни умения

Бърза среща (Speed dating)

Бързи срещи е популярно събитие за запознанства, което лесно може да се пренесе в класната стая. Идеята е, че участниците се разделят на две големи

Един въпрос с различни отговори
Креативност

Един въпрос с различни отговори

Задаването на един и същи въпрос и даването на различни отговори позволява да се измислят идеи, след като се изчерпят обикновените и често срещани отговори.

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали