Prepodavame.bg

5 приложения за организиране на времето и работата

Животът на учителя е изключително динамичен, на моменти дори хаотичен. Но тези моменти могат да се превърнат в цял ден, седмица или месец. Ако не успее да се организира, задачите ще се натрупват или още по-лошо – ще се забравят.

Всички знаете, че да си учител не означава само да преподаваш. Става въпрос и за документация, обратна връзка, докладване, планиране, организиране и училищни срещи. За да направите всички тези неща, можете да се обърнете към технологиите, които ще ви помогнат да организирате и планирате времето си.

Ето нашият списък с най-добрите 5 приложения за управление на времето, с които да се справите с всички задачи във и извън класната стая:

Google Keep е уеб базирано приложение, което позволява на учителите и учениците да създават и споделят бележки, списъци и напомняния. Можете също така да добавяте изображения, гласови бележки, рисунки и други. Всяка задача прилича на онлайн лепящо листче, което може да бъде персонализирано и споделено.

Докато създаваме списъци и бележки в Keep, приложението ги записва автоматично в Облака, като ни гарантира, че винаги ще имаме копие на сигурно място. Приложението поддържа и цветово организиране на бележките и задачите, което спомага за по-бързата и лесна ориентация при търсене на определи списъци. 

Ако искате интересно и забавно да отразявате и оценявате напредъка на учениците си, това е вашето приложение.

Trello ви дава преглед на всички проекти, задания и друга работа, която трябва да бъде свършена. Това всъщност е приложение, използвано много в света на бизнеса, но със сигурност може да работи и в образованието: много учители вече го използват.

Приложението ви предоставя празна “бяла дъска”, върху която можете да добавяте задачите и проектите си, като ги разделяте на категории или фази на изпълнение.. Можете да наименувате списъците със задачи, да добавяте различни „карти“ към категориите и да прикачвате документи, връзки, коментари, контролни списъци и т.н. към картите. Можете да поканите своите колеги, ако работите по общи проекти и задачи, за да да добавят карти или да коментират докъде са стигнали, къде имат нужда от подкрепа и т.н.

С един поглед Trello показва върху какво се работи, кой какво работи, коя задача е приключена и къде нещо е в процес на разработване.

Trello предлага много различни функции, които ви позволяват да създавате и управлявате задачи по различни начини. Може да се използва веднага след безплатна регистрация, която ви дава достъп до почти всички негови функции. Софтуерът има и своя мобилна версия, с която използването му е още по-удобно и достъпно. Ако прецените, че ще е полезно, можете да създадете и списъци със задачи, проекти, домашни работи, предстоящи контролни и т.н., които да споделите с учениците и/или техните родители.

Приложението има за цел да ни мотивира да запазим фокуса си. Всеки път, когато приложението е отворено, на екрана ви ще расте дърво. Дървото ще продължи да расте през времето, в което продължавате да работите, без да ви разсейва смартфонът. Всеки път, когато искате да проверите своя Instagram, Facebook или друга социална мрежа и да напуснете приложението, дървото ще загине. Не искате това да тежи на съвестта ви, нали?

За учениците това ще е освен полезно приложение, с което да се съсредоточат върху изпълнението на домашните задължения, така и да се научат на екологично мислене.

Това е интелигентно приложение за управление на задачите, което улеснява планирането и управлението на деня.

Microsoft To Do ви помага да създадете списък за всичко – работа, домашни проекти или задачи. Можете да следите сроковете, като добавяте напомняния, крайни срокове, бележки и персонализирате всеки списък с цветни теми. Имате достъп до списъците си от всяко място с приложенията за задачи на Microsoft за iPhone, телефон с Android, устройства с Windows 10 и уеб.

Управлението на вашите задачи и списъци с ученици понякога може да отнеме толкова усилия, колкото завършването им. Приложението ви помага да се фокусирате и планирате деня си от момента, в който го отворите. Всяка сутрин списъкът ви “Моят ден” ви помага бъдете по-прецизни и отговорни относно това, което ви предстои в училище.

Evernote е полезен инструмент за продуктивност и може да играе значителна роля в класната стая. Независимо дали се използва в час по математика, английски, чужд език или изкуство, чрез комбиниране на капацитета за въвеждане, вмъкване на изображения, анотиране и запис на аудио, учениците могат да интегрират своето мобилно устройство с Evernote по редица уникални начини. 

Приложението синхронизира всички бележки на различни компютри и устройства. Това означава, че учителят може да създаде бележка с подробно описание на домашната работа и след това тази бележка ще се появи на компютъра или устройството на всеки ученик. Всяка бележка оставя цифров отпечатък, който показва кой я е създал, кога е създадена, и кой я е получил.

Една от най-добрите функции на Evernote в помощ на учителите е възможността за възпроизвеждане на гласови и видео бележки.

Съществуват безброй инструменти за организиране на времето, повишаване на продуктивността, запазване на фокуса и т.н.. Тези пет ще ви предоставят необходимите инструменти за  добър работен процес в класната стая, с което да бъдете по-ефективни и успешни в работата си. 

 

Източници: Education World

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година. 

Популярни статии:

Стратегии за планиране на времето

4 Стратегии за планиране на времето

Всички знаем колко стресиращо може да бъде началото на учебната година, ако не знаем как да планираме времето си. Именно затова сме ви подготвили няколко

Получавай най-новите ресурси по имейл

Още популярни статии:

5 игри за първия успешен ден
Игрови подход и игровизация

5 игри за първия учебен ден [+Бонус работни листове]

Началото винаги е най-трудно, особено след дългата лятна ваканция. Затова решихме да направим това начало малко по-лесно, като подготвихме материали, които може да използвате, за

Получи достъп до още повече ресурси и практични материали

Училищният абонамент на Prepodavame.bg, дава достъп до екслузивно съдържание, видео курсове, сертификация и много други ресурси на всички учители във вашето училище. Ако заявите абонамент до края на седмицата, ще получите безплатен период  на ползване до края на учебната година.