4 дигитални инструмента за интерактивни уроци

Всеки учител иска да създава вдъхновяващи и интересни уроци. Съществуват десетки образователни сайтове и приложения, които помагат да учителите в тази задача. Събрали сме няколко, които смятаме, че трябва да опитате в работата си. 

https://www.liveworksheets.com/ – Liveworksheets Ви позволява да трансформирате Вашите традиционни работни листове в интерактивни онлайн упражнения със самокоригиране. Можете да използвате liveworksheets, за да направите свои собствени интерактивни работни листове или да използвате споделените от други учители. Колекцията им се състои от хиляди интерактивни работни листове, обхващащи много езици и предмети. Учениците работят по работните листове онлайн и изпращат отговорите си на учителя. Работните листове могат да включват звуци, видеоклипове, упражнения с плъзгане и пускане, съединяване със стрелки, множествен избор и дори говорни упражнения, които учениците трябва да правят с помощта на микрофона. Основният абонамент е безплатен, с определени ограничения: Можете да създавате неограничен брой споделени интерактивни работни листове, да запазите 30 лични работни листа, да запишете 10 групи и 100 ученика. Платените планове са от 10 до 200€ на месец.

https://www.writereader.com/ – WriteReader е уеб-базирана платформа за ограмотяване (на английски) на деца на възраст от 4 до 12 години, която учи децата да четат чрез писане. За разлика от други инструменти за писане, WriteReader учи учениците да четат чрез писане и експериментиране с букви и техните звуци. Много малки ученици могат да станат автори с помощта на учител или родител, преди да научат да четат сами.  WriteReader е инструмент за създаване и учене на книги за повишаване на мотивацията и грамотността на учениците в класната стая. Платформата разполага с богата колекция от готови разработки на уроци, които също можете да използвате. Основният преподавателски план е безплатен с определени ограничения. Платената версия е 35€ на година, като има възможност и за училищен абонамент.

https://www.thinglink.com/ – ThingLink е наградена платформа за образователни технологии, която улеснява добавянето на изображения, видеоклипове и виртуални обиколки с допълнителна информация и връзки. Над 4 милиона учители и ученици по света използват ThingLink за създаване на достъпни визуални учебни изживявания в облака. Платформата предлага лесен начин за създаване на аудио-визуални учебни материали, които са достъпни в интегриран инструмент за четене. Всички текстови описания от изображения или видеа могат да се четат с Immersive Reader – на над 60 езика. Виртуалните обиколки и турове дават на учениците достъп до реални среди и ситуации, които иначе биха били недостъпни за тях. Интерактивните 360° изображения и видеоклипове помагат за развитието на разбиране на контекста, увеличават академичния речник и умения, чрез изследване на  отдалечени местоположения, култури, работна среда или социални ситуации. ThingLink се предлага в 3 различни абонамента: безплатен с определени ограничения; професионален индивидуален план за 35$ на година и премиум училищен план с вариращи цени.  Платформата е на английски език, но могат да се създават видеоклипове на български език.

https://nearpod.com/Nearpod е онлайн инструмент, който позволява на учителите да преподават чрез слайдове, както в класната стая, така и дистанционно благодарение на хибридното си оформление. С него преподавателите могат да създават много различни интерактивни учебни ресурси, които ангажират учениците. С помощта на Nearpod могат да се създадат интерактивни презентации, които могат да съдържат тестове, анкети, видеоклипове, табла за сътрудничество и др. Nearpod Silver Edition е напълно безплатен и повечето потребители са много доволни от него. Предлагат се и Nearpod Gold (159$ на година), Nearpod Platinum (397$ на година) и Nearpod Premium Plus Editions (цените за него варират), които НЕ са безплатни и предлагат много повече функции както за учители, така и за администратори.

Повече за Nearpod може да прочетете ТУК.

Още полезни статии:

Padlet за учители
Дигитално образование и технологии

Искате всички ученици да пишат едновременно по дъската? Това е възможно с Padlet!

Padlet е дигитален ресурс, който позволява на учители, ученици и родители да комуникират посредством виртуални стени за съобщения. Padlet е изключително лесен за използване и

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали