КУРС

Как да развиваме своите социално-емоционални умения?

Отключете своя потенциал като учител с курса “СЕУ за всеки учител: как да развиваме своите социално-емоционални умения?”. Открийте нови инструменти за управление на вашите реакции и подобряване на вашето благополучие в класната стая. Развийте своите социално-емоционални компетенции, за да направите преподаването си още по-въздействащо и пълноценно за всеки ваш ученик.
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

Този онлайн курс е предназначен за активни учители, които искат да задълбочат разбирането си за себе си и реакциите си в класната стая. Нашата програма се фокусира върху развитието на учителските социално-емоционални компетенции с цел по-пълноценно и ефективно преподаване в час.

Курсът включва седем видео лекции, задачи за активно учене  към всяка една, както и провокиращи размисъл въпроси, които поставят участниците в центъра на учебния процес.

Към всеки урок са предоставени и допълнителни материали, с които любопитните участници могат да надградят знанията си.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Дефинирате свои идентичности, вътрешни процеси и нагласи;
2
Рефлектирате върху своите силни страни, ценности и как да ги използвате повече в ежедневната си работа в клас;
3
Развиете своите умения за изграждане на емпатия и асертивна комуникация;
4
Идентифицирате свои вътрешни бариери и стратегии в грижата за себе си;

Водещи

Евелина Лафчийска
СТАРШИ СПЕЦИАЛИСТ “ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ"
Евелина е старши специалист “Обучение на учители” втора година в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” от 2019 година. Завършила е психология в Нов български университет, като опитът ѝ се развива в направлението системна динамика и отношения. Работи дълго в сферата на образованието, като задълбочава опита си в обучения на учители, деца и родители. Развива експертизата си в социалната перспектива на използване на дигиталните технологии в училище, безопасността на децата във виртуална среда и здравословната и подкрепяща комуникация между училището и семейството.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.