Жетони за увереност

Подходящо за: 1 – 7 клас

Описание:

Това е чудесна дейност за край на часа, тъй като учениците се чувстват по-малко застрашени, ако могат да си тръгнат веднага след приключването ѝ. 

За да извлечете максимална полза от дейността, насочете се към конкретна тема, за да вникнете в същността на разбирането на учениците.

Тази дейност може да се извърши по един от трите начина.
Поставете три различни кутии, показващи нивата на увереност. Учениците могат да запишат тема от седмицата и да я пуснат в избраната от тях кутия с нивото на увереност за това как се чувстват по тази тема. 

  • Можете също така да дадете на учениците жетони, които представляват темите/нивата на увереност, за малко по-забавен вариант, вместо записването на листче. 
  • Като алтернатива, в зависимост от броя на темите, за които питате, тази дейност може да се направи в обратен ред. Кутиите могат да представляват различни теми, докато жетоните представляват нивата на доверие. Това има удобното предимство, лесно може да се види дали учениците намират дадена тема за трудна. Освен това учениците намират за забавно гласуването по темите!