Viber и Prepodavame.bg в помощ на учители, родители и ученици за по-ефективна комуникация и обучение в дигитална среда

Общуването и обучението в дигитална среда след 2020 г. стана част от българското образование. Ефективното му провеждане зависи изключително много от учителите – техните нагласи и умения за използване на възможностите на различните платформи и образователни софтуери.

В началото на учебната 2022/2023 г. Viber и prepodavame.bg създадоха чатбот, който ще помогне на българските учители, ученици и родители да използват пълноценно възможностите за онлайн и офлайн общуване.

Чатботът показва на учителите и родителите методи, с които те могат да вдъхновят учениците да четат и да се развиват, да поставят цели на учениците,  да им дават обратна връзка, както и ясни инструкции и добре структурирани учебни материали за редовните дейности в класната стая.

Той също така подкрепя родителите с информация и съвети за начините, по които те могат да помогнат на децата си при писането на домашни задания и справянето им с различни задачи и отговорности. Тази услуга ще придаде една нова, но изключително необходима структура на общуването между учители и родители. 

В чатбота могат да бъдат намерени разнообразие от образователни видеа, тестове и полезни съвети, които могат да бъдат изтеглени и използвани. 

Като част от кампанията за връщане в училище, Viber създаде и специален филтър, изцяло посветен на мисията да вдъхнови малките (и защо не – вече порасналите) да тестват своя правопис с помощта на AR (добавена реалност). Филтърът е наличен тук

За потребителите, които искат да направят чата си по-интересен и вълнуващ, Viber предлага два пакета от стикери на тема учене”, специално предназначени да бъдат споделяни между съученици и родители

Успешна учебна година!

Още полезни статии:

Дигитално образование и технологии

Математика с “Кан Академия”

Могат ли учениците да използват телефоните си, за да решават задачи по математика, и при това да го правят с огромно желание и старание? Да,

Получите достъп до още повече ресурси и практични материали