Как да ангажираме учениците чрез проектно базирано обучение?

 • Дата: 17 юни (събота)
 • Брой кредити: Участниците получават удостоверение с 1 квалификационен кредит
 • Продължителност: 16 академични часа
  • Подготовка – 2 ч. 
  • Синхронно обучение: 09:00 – 16:00 (вкл. почивки)
  • Последваща асинхронна задача: 6ч. (до 2 седмици след синхронното обучение)
 • Форма на провеждане: Онлайн синхронно обучение
 • Такса: 80 лв. с ДДС (ако Вие или Вашето училище имате активиран годишен абонамент, можете да се запишете безплатно)

Обучители

Кратко описание:

Всеки учител иска ангажирани с учебния материал ученици, а проектно базирания подход е доказала се стратегия. Как обаче да интегрираме ПБО в учебния план и да изберем ключови компетентности, които да развиваме? Това обучение ще Ви помогне да подбирате подходящи теми за ПБО и да планирате ангажиращи уроци за учениците си.

Какви теми обхваща обучението?

Идентифициране на силните страни и областите за подобрение: Ще разгледаме елементите на проектно базирано обучение (ПБО), които вече използвате успешно в класната стая и областите, в които има нужда от подобрение.

Интеграция на ПБО в учебното съдържание: Ще изследваме връзката между ПБО и учебното съдържание, като ще се фокусираме върху ефективни начини за интеграция на ПБО в учебния процес.

Развитие на ключови компетенции чрез ПБО: Ще разгледаме как Проектно базираното обучение може да подпомогне развитието на ключови компетенции като критично мислене, комуникационни умения, сътрудничество и креативност.

Ресурси и подкрепа за изпробване на ПБО: Ще обсъдим наличните ресурси и начини за подкрепа, които могат да помогнат на учителите да изпробват ПБО в своите класни стаи, включително обучителни материали, инструменти и съвети и подкрепа от колеги.

Защо е важно?

Интегрирането на ПБО в учебния процес помага на учениците да развият реални умения и да приложат знанията си в практически контекст. Това ги подготвя за бъдещите предизвикателства на работния свят и развива у тях ключови компетентности на 21. век. 

Регистрирайте се за участие още днес и открийте как да използвате ПБО, за да достигнете до всички ученици и да превърнете ученето в изследователско приключение.

След обучението участниците ще:

 • Могат да прилагат техники и стратегии, които ще улеснят интегрирането на ПБО в учебния процес.

 • Знаят ефективни методи и практики, с които да ангажират учениците активно в ПБО. 

 • Идентифицират ресурсите и подкрепата, от които имат нужда, за да реализират ПБО в своите класни стаи.

 • Ще знаят как да споделят своите идеи за проекти и да работят в екип за успешната им реализация. 

До крайния срок за записване остават само:

Форма за регистрация за обучение

Тази форма е достъпна само за потребители с абонамент. Ако искате да се регистрирате за обучението безплатно, моля да влезете в профила си от ТУК и след това да презаредите страницата.

Ако нямате абонамент и искате да се регистрирате за обучението, моля да пишете до p.ivanov@prepodavame.bg

Как протича обучението?

Самооценка на знанията и уменията за успешно включване на ПБО в учебния процес 

 • Интерактивни лекции:

Експерти в областта на ПБО ще представят основните концепции, методи и техники на ПБО

 • Дискусии: 

Участниците ще имат възможност да задават въпроси и да споделят опит и идеи с експертите и с други участници по време на живи дискусии, които ще стимулират размяната на мнения и усвояването на нови знания.

 • Самостоятелна работа: 

Участниците ще имат възможност да работят самостоятелно над задачи, свързани с ПБО. Това ще им позволи да приложат наученото, като разширят собствените си идеи, изследват допълнителни ресурси и се подготвят за груповите задачи.

 • Групови задачи: 

Участниците ще бъдат разделени в малки групи, за да работят върху конкретни задачи, свързани с ПБО. Това ще им помогне да приложат наученото на практика и да разработят собствени идеи за проекти, които да приложат в своите класни стаи.

Разписване на цялостен план за ПБО по зададени критерии и опорни материали

Често задавани въпроси

Всяко училище, което е активирало абонамент, получава достъп до ексклузивни ресурси, материали и обучения на Prepodavame.bg. Като част от абонамента училището може да включи неограничен брой учители на нашите обучения безплатно. 

Най-лесният начин е да влезете в профила си. Ако имате активиран абонамент, това ще отключи достъпа до ексклузивно съдържание и формата за регистрация, която се намира на тази страница. 

Ако все още не сте сигурни, може да ни пишете на help@prepodavame.bg с името и населеното място на Вашето училище и ще Ви съдействаме. 

Синхронната част на обучението ще се проведе на 17 юни 2023 г. от 9 до 16 ч. 

Обучението се провежда онлайн в платформата zoom. Уверете се, че имате достъп до нея, както и че разполагате със слушалки и удобно място у дома, за да се включите активно в няколкото групови задачи по време на обучението.

Синхронната част на обучението е с обща продължителност от 8 академични часа. В обучението са включени също предварителна задача и асинхронна задача за изпълнение до две седмици след срещата. 

Обучението се провежда онлайн, като се състои от синхронни срещи в платформата zoom.

Ако сте от училище с активен училищен абонамент, обучението за Вас е безплатно като част от услугите в абонамента. Просто влезте в профила си и попълнете формата за регистрация. 

Ако нямате активиран абонамент, попълнете формата за регистрация, като може да заплатите таксата за участие с карта или по банков път. 

След регистрация ще получите по имейл линк за достъп до обучението и първата задача няколко дни преди 17 юни. 

Всеки участник в обучението, който е присъствал на синхронната част и е изпълнил задачата ще получи сертификат с 1 квалификационен кредит.

Няма ограничение за броя участващи от едно училище. Знаем, че училищата са различни и съответно броят учители с интерес към ПБО е различен.

Може да платите за обучението с дебитна или кредитна карта или по банков път. 

Ако имате нужда от фактура, може да посочите това във формата за регистрация с данните на Вашата организация и ще Ви издадем фактура.