КУРС

Нагласа за развитие и как да я придобием

Къде се крият причините за успеха в училище и извън него? Едно е сигурно – те излизат отвъд академичното знание и обхващат поредица от нашите личностови черти, нагласи и умения. Нагласата за развитие е сред тях. Тя е едно от тези на пръв поглед малки детайли, които всъщност чертаят различно бъдеще за децата, у които тя е стимулирана. В този курс ще научиш какво е нагласата за радвитие и как да развиеш у теб и твоите деца.
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

В този курс заедно ще си отговорим на 3 основни въпроса, а именно:

  • Какво представлява нагласата за развитие и защо ни е необходима, за да сме успешни?
  • Как да развиваме тази нагласа в учениците, децата ни и в самите нас?
  • Как да сме сигурни, че учениците вървят по пътя към нагласата за развитие?

В края на курса ще си тръгнете с различни стратегии за мотивиране на учениците, примери от класната стая и инструменти за развиване на тази ценна нагласа.

Но може би все още се колебаете дали този курс е за вас?

Ще се опитам да ви помогна!

Ако искате да покажете на учениците си, че си струва да полагат усилия и да не се отказват, когато им е трудно, този курс е за вас.

Ако не знаете как да убедите учениците си, че успехът се постига с много труд и изисква време и отдаденост, този курс е за вас.

Ако на вас самите понякога ви идва да зарежете всичко, ако все по-често се питате какъв е смисълът да продължавате да гоните високи очаквания, стандарти и цели, този курс е за вас!

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Какво представлява нагласата за развитие
2
Особеностите на нашия мозък и как се учим на нови неща
3
Кои са осемте елемента на нагласата на развитие и как да ги използваме
4
Какви трудности и грешки можем да очакваме по пътя на развитието на нашата нагласа за развитие
5
Какви инструменти може да използваш и адаптираш за твоите ученици и деца
6
Как да сме сигурни, че учениците вървят по пътя към нагласата за развитие

Водещи

Евелина Лафчийска
СТАРШИ СПЕЦИАЛИСТ “ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ"
Евелина е старши специалист “Обучение на учители” втора година в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” от 2019 година. Завършила е психология в Нов български университет, като опитът ѝ се развива в направлението системна динамика и отношения. Работи дълго в сферата на образованието, като задълбочава опита си в обучения на учители, деца и родители. Развива експертизата си в социалната перспектива на използване на дигиталните технологии в училище, безопасността на децата във виртуална среда и здравословната и подкрепяща комуникация между училището и семейството.
Мила Иванова
Старши специалист "Управление на съдържанието"

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.