КУРС

Социално-емоционално учене и култура на класната стая

Искате да създадете положителна и приобщаваща среда в класната стая, където вашите ученици да развиват пълния си потенциал? Искате да научите ефективни стратегии за насърчаване на социално-емоционалните умения като самосъзнание, емпатия и отговорно вземане на решения? Този курс е точно за вас!
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

В този курс ще откриете практически инструменти и техники за изграждането на силно чувство за общност във вашата класна стая и за развиването на социално- емоционалните умения на вашите ученици. Ще научите как да създадете безопасна и подкрепяща среда, която насърчава сътрудничеството, уважението и добротата.

Чрез увлекателни видео уроци, интерактивни дейности и примери от реални класни стаи ще придобиете по-задълбочено разбиране за значението на СЕУ в образованието и как то може да подобри академичните резултати, да намали проблемното поведение и да насърчи успеха през целия живот на вашите ученици.

До края на курса ще имате уменията и увереността да създадете положителна култура в класната стая, която насърчава социалното и емоционално учене и помага на вашите ученици да станат най-добрите свои версии.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Изграждате силно чувство за общност
2
Насърчавате чувство за принадлежност и създавате емоционалната безопасност
3
Прилагате позитивни практики за управление на поведението, които развиват социално и емоционално учениците (позитивна дисциплина)

Водещи

Юлия Мишкова
Старши специалист "Управление на проекти"
Юлия е старши специалист по "Управление на проекти" в prepodavame.bg, като преди да заеме тази длъжност отговаря за обучението на учителите в програмата "Нов път в преподаването". През този период, тя активно подкрепя учителите в развитието на ключови компетентности и създаването на учебни материали по различни теми като медийна грамотност, екологично образование, летни проекти, култура на учене и изследователски уроци. Преди да се заеме с обучението на учители, Юлия е преподавала история в София и е била част от същата образователна програма, в която по-късно става обучител. Завършила е специалност “Минало и съвремие на Югоизточна Европа” в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юлия се ангажира с развиване на иновативни методи на преподаване с център ученика и участва в проекти за развитие на гражданска активност и медийна грамотност.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.