Преподаване на социално-емоционални умения

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

КУРС

Преподаване на социално-емоционални умения

Търсите ли начини да подобрите академичния успех на вашите ученици, като същевременно насърчавате тяхното социално и емоционално израстване? Искате ли да създадете учебна среда, в която учениците да се чувстват подкрепени, ангажирани и овластени да разгърнат пълния си потенциал?
 
То добре дошли на точното място! 
 

За курса

В този курс ще научите как безпроблемно да интегрирате социално-емоционални умения като самоуправление, отговорно вземане на решения и изграждане на взаимоотношения в редовния учебен процес. Ще откриете иновативни стратегии за преподаване и практически техники за насърчаване на положителна култура на учене в класната стая, която подкрепя както академичните постижения, така и социално-емоционалното развитие на учениците. 

Чрез кратки видео уроци, практически дейности и казуси от реалния учителски живот ще придобиете дълбоко разбиране за това как да създадете учебна среда, която насърчава социалното и емоционалното развитие, като същевременно подобрява академичните резултати.

До края на курса ще разполагате с набор от инструменти,  доказани методи и ресурси, които да ви помогнат да интегрирате СЕУ и академичното обучение и да окажете трайно въздействие върху академичния и личен успех на вашите ученици. 

Курсът включва

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

Съдържание

Водещ

yulia m (400 × 400 px)
Юлия Мишкова Старши специалист "Обучение на учители"
Юлия се занимава активно с обучения и подкрепа на учители във фондация „Заедно в час“, както и със създаването на работни материали за развиване на социално-емоционални умения, медийна грамотност, гражданска активност, климатично образование и преподаване на история.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Преподаване на социално-емоционални умения
Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Преподаване на социално-емоционални умения
Розалия Кехайова Учител

  Какво получавате

  Започнете да учите още днес

  Преподаване на социално-емоционални умения

  Споделете

  Често задавани въпроси

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

  На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

  Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

  Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

  Курсът е напълно безплатен.

  Всички материали и допълнителни ресурси могат да бъдат намерени в секцията за Билингви.

  About Instructor

  +289 enrolled
  Not Enrolled

  Курса Includes

  • 11 Уроци
  • Курса Certificate