КУРС

Преподаване на социално-емоционални умения

КУРС Преподаване на социално-емоционални умения Търсите ли начини да подобрите академичния успех на вашите ученици, като същевременно насърчавате тяхното социално и емоционално израстване? Искате ли да създадете учебна среда, в която учениците да се чувстват подкрепени, ангажирани и овластени да разгърнат пълния си потенциал? То добре дошли на точното място!
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

В този курс ще научите как безпроблемно да интегрирате социално-емоционални умения като самоуправление, отговорно вземане на решения и изграждане на взаимоотношения в редовния учебен процес. Ще откриете иновативни стратегии за преподаване и практически техники за насърчаване на положителна култура на учене в класната стая, която подкрепя както академичните постижения, така и социално-емоционалното развитие на учениците.

Чрез кратки видео уроци, практически дейности и казуси от реалния учителски живот ще придобиете дълбоко разбиране за това как да създадете учебна среда, която насърчава социалното и емоционалното развитие, като същевременно подобрява академичните резултати.

До края на курса ще разполагате с набор от инструменти,  доказани методи и ресурси, които да ви помогнат да интегрирате СЕУ и академичното обучение и да окажете трайно въздействие върху академичния и личен успех на вашите ученици.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Да предоставяте възможности за развиване и упражняване на социално емоционални умения паралелно с усвояването на академичните знания и умения по даден предмет;
2
Целенасочено да преподавате социално емоционални умения чрез конкретни уроци по програмата “Стъпка по стъпка” на Световната Банка;
3
Да използват инструменти за проследяване на напредъка по СЕК с цел подобряване на преподаването и резултатите на учениците;

Водещи

Юлия Мишкова
Старши специалист "Управление на проекти"
Юлия е старши специалист по "Управление на проекти" в prepodavame.bg, като преди да заеме тази длъжност отговаря за обучението на учителите в програмата "Нов път в преподаването". През този период, тя активно подкрепя учителите в развитието на ключови компетентности и създаването на учебни материали по различни теми като медийна грамотност, екологично образование, летни проекти, култура на учене и изследователски уроци. Преди да се заеме с обучението на учители, Юлия е преподавала история в София и е била част от същата образователна програма, в която по-късно става обучител. Завършила е специалност “Минало и съвремие на Югоизточна Европа” в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юлия се ангажира с развиване на иновативни методи на преподаване с център ученика и участва в проекти за развитие на гражданска активност и медийна грамотност.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.