fbpx
Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

КУРС

Култура на класната стая

Неудобната истина е, че в българските класни стаи има деца, които не говорят добре български език. Често учителите са оставени сами да се справят със ситуацията – кой както може. Няма достатъчно добра подготовка за подкрепа на деца с различен майчин език от българския, липсват и учебни материали. Досега! Този курс е първият по рода си в България и ще Ви помогне в работата с ученици, които не владеят добре български език, независимо от това по какъв предмет преподавате в училище.
 
Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

За курса

Независимо дали сте в началото на учителската си практика или вече сте натрупали опит в класната стая, вероятно работата с ученици, които не владеят български език, все още си остава една неразгадана енигма за Вас. Налага Ви се да научавате повече по темата на пронципа проба-грешка. Това отнема време. Време, което нямате нито Вие, нито Вашите ученици.
 
Курсът “Как да преподаваме на деца с друг майчин език” Ви дава достъп до учебни материали, образователни ресурси, инструменти за диагностика на езиковите умения, както и конкретни практики и дейности, които да приложите още в следващия си час. 
 
Темите са организирани в 9 модула и 38 видеа. Не е задължително да следвате предложената последователност на модулите и видеата. Можете да изберете първо това съдържание, което отговаря на Вашите специфични нужди в класната стая в даден момент. Например, ако забелязвате, че учениците Ви допускат езикови грешки и не разбират какво се изисква от тях в час, отидете директно на Модул 6. В него ще разберете как да коригирате езикови грешки и как да давате езиково подкрепящи инструкции. 

Курсът включва

Споделете курса с колеги

Какво ще научиш

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Съдържание

Водещи

Петко Иванов
Петко Иванов Главен редактор - Prepodavame.bg
Петко е ръководител “Технологии, операции и маркетинг” в Заедно в час от лятото на 2020. Преди това заема позицията оперативен мениджър в организацията и сътрудник в организацията в различни екипи. Неговите основни отговорности са свързани с осигуряване на информационна и технологична обезпеченост на организацията, логистична подкрепа и ръководи комуникаци. Преди да стане част от екипа на Заедно в час се е занимавал с различни предприемачески инициативи и е работил в Министерството на икономиката в отдел „Иновации и предприемачество“.
maya stoyanova
Мая Стоянова-Уорнър Създател на образователно съдържание
Мая Стоянова-Уорнер създава създава съдържание на образователна тематкика за "Заедно в час" от края на 2017 г. Започва преподавателската си практика първо в частно училище в София, а след това преподава английски език и в СУ "Отец Паисий" в град Самоков като участник в програма на "Заедно в час" от 2012 до 2014г. Тя е сред редакторския екип на българското издание на книгата "Да преподаваме с мисъл за бедността".
mila-ivanova
Мила Иванова СТАРШИ СПЕЦИАЛИСТ "УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО"
Мила е старши специалист “Управление на съдържанието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална гимназия по туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекти и преподава една година в училище в София.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Култура на класната стая
Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Култура на класната стая
Розалия Кехайова Учител

  Какво получавате

  Започнете да учите още днес

  Култура на класната стая

  Споделете

  Често задавани въпроси

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

  На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

  Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

  Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

  Курсът е напълно безплатен.