КУРС

Oбразованието по права на детето

Искате да научите повече за правата на децата и как да ги насърчавате във вашата училищна общност? Вярвате, че всяко дете заслужава да бъде защитено, приобщено и гласът му да бъде чут. Търсите работещи преподавателски практики, с които да помогнете на учениците да реализират пълния си потенциал? Този курс е точно за вас!
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

В този курс ще научите как да овластявате учениците, като насърчавате техните права и им помагате да разберат своята роля в обществото. Чрез интерактивни уроци, увлекателни дейности и примери от реалния свят ще придобиете умения и знания, с които да станете ефективен защитник на правата на децата.

Ще откриете как да включите правата на децата във вашата преподавателска практика и как да създадете безопасна и подкрепяща учебна среда, която насърчава участието, приобщаването и равенството. Ще проучите също значението на участието на децата във вземането на решения и как да насърчите тяхното активно гражданство и лидерски умения.

До края на курса ще имате инструментите и увереността да защитавате правата на децата, както в класната стая, така и извън нея.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Кои са принципите на образованието по права на децата
2
Как образованието по права не децата подпомага постигането на целите на училищното образование
3
Как да интегрирате правата на децата в учебия процес

Водещи

Нина Ружина-Иванова
Учител, ментор на учители и автор на образователно съдържание
Завършва География в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и следва Международен алтернативен туризъм в НБУ. До голямата ѝ среща с учителската професия, за която мечтае от дете, работи в сферата на културата и туризма. Част е от възпитаниците на “Заедно в час”, випуск 2016, като в тази роля преподава 2 години в ПГ “Георги Сава Раковски”, гр. Костенец. Към момента е учител в ЧПГДН “СофтУни Светлина”

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.