КУРС

Нагласа за развитие - Как да отключим потенциала на всеки ученик

Учениците ви лесно се отказват от трудните задачи? Страх ги е да правят грешки или не полагат достатъчно усилия в училище и вкъщи? Този уебинар ще ви даде необходимите инструменти и идеи, за да се справите.
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Изисква абонамент
Започнете

За курса

Съвременните изследвания, свързани с мозъка доказват, че той може да се променя през целия ни живот. Тази наука, наречена невропластичност, показва как всяко дете може да влияе на състоянието на мозъка си и да променя невроните пътеки в него. Това променя вярването, че интелектът е фиксиран и доказва, че всеки ученик може да развие уменията и качествата, които са необходими за успеха му.

По време на уебинара ще научите техники и методи за развитието на тази нагласа у всеки ученик.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Каква е разликата между нагласата за развитие и фиксираната нагласа?
2
Каква нагласа имат вашите деца и как може да повлияете положително на нея?
3
Какво представлява мозъчната пластичност и какво е характерно за учениците?
4
Как може да използваме това свойство на мозъка, за да мотивирте децата си да са успешни?
5
Ще научите как да тренирате мозъка като мускул.
6
Как да поощрявате децата и как да окуражите учениците да правят грешки и да не се страхуват от това.

Водещи

Юлия Мишкова
Старши специалист "Управление на проекти"
Юлия е старши специалист по "Управление на проекти" в prepodavame.bg, като преди да заеме тази длъжност отговаря за обучението на учителите в програмата "Нов път в преподаването". През този период, тя активно подкрепя учителите в развитието на ключови компетентности и създаването на учебни материали по различни теми като медийна грамотност, екологично образование, летни проекти, култура на учене и изследователски уроци. Преди да се заеме с обучението на учители, Юлия е преподавала история в София и е била част от същата образователна програма, в която по-късно става обучител. Завършила е специалност “Минало и съвремие на Югоизточна Европа” в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юлия се ангажира с развиване на иновативни методи на преподаване с център ученика и участва в проекти за развитие на гражданска активност и медийна грамотност.
Мила Иванова
Старши специалист "Управление на съдържанието"

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.