Урок по емпатия за четвъртокласници

Споделете с колеги

Раздел

В пълно съзнание за другия

Времетраене

40 минути

Описание

Едно от най-големите предизвикателства за всеки начален учител е да научи децата да не се подиграват и обиждат помежду си. Не просто да им забрани или да ги заплаши с наказание, а наистина да ги накара да разберат защо не бива да го правят. Представете си класна стая, пълна с четвъртокласници, които винаги проявяват търпение и се държат уважително едни към други, независимо от обстоятелствата.

Най-ефективният начин да постигнете тази идилия е като развиете чувството за емпатия на децата. Това е дълъг процес и със сигурност не става за един ден, но можем да ви помогнем да направите първата стъпка. За целта ви споделяме един подробно разписан урок, който ще ви помогне да научите децата да се поставят на мястото на свой съученик, с когото другите не се отнасят добре.

Както сами ще се уверите, урокът “Ангел и Аргир” е разписан изключително подробно и буквално можете да си го свалите и приложите в час дума по дума. Към него ще намерите работни листове

———————————————————————————————————————-

Урокът “Ангел и Аргир” е част от системата “Стъпка по стъпка” на Световната банка – инструментариум за насърчаване на социалното и емоционално учене (СЕУ) при деца и младежи.

и допълнителна информация по темата, концепции, съвети и често задавани въпроси, които можете да споделите както с колегите си в училище, така и с родителите на вашите ученици. А кои са Ангел и Аргир и как ще помогнат на учениците ви да проявяват емпатия, ще разберете само ако си свалите урока.

 

За да свалите този работен лист трябва да сте влезли в профила си и да имате активен абонамент.

Още уроци по този предмет и клас

Защо е важно да научим четвъртокласниците да се грижат за чистотата в училище, вкъщи и в природата?
Защо е важно да научим четвъртокласниците да формират собствено мнение?
Как да мислим творчески и да създаваме оригинални идеи в училище?
Как да се справим със стреса в училище?
Как да не се обезкуражаваме от временните неуспехи?

Изплозвайте всички функционалности!

Създавайки личен профил ще персонализираме ресурсите, които виждате, ще запазвате ресурси в любими, ще имате достъп до групи с други потребители и още много функционалности.  

Регистрирайте се безплатно. Отнема само 30 секунди.