План на урок: Плюсове на ЕС

Споделете с колеги

Раздел

Времетраене

80 минути

Описание

Този работен лист, насочен към ученици от 8. клас и предназначен за часа на класа, се фокусира върху ползите от членството на България в Европейския съюз. В рамките на 2 учебни часа учениците ще изследват теми като свободно пътуване, защита на потребителите и опазване на околната среда.

Работният лист е разделен на шест основни стъпки:

  1. Ангажиране и представяне на темата
  2. Изследване/приложение
  3. Обобщение в час 1
  4. Подготовка за представяне в час 2
  5. Презентации
  6. Обобщение

Учителите могат да намерят този ресурс особено полезен, тъй като той предлага структурирани упражнения, които ангажират учениците с конкретни примери от техния живот, свързани с ползите от членството в Европейския съюз. Урокът насърчава критичното мислене и дискусиите в клас, като дава възможност на учениците да разберат как ЕС влияе на тяхното ежедневие.

Подкрепен от проекта “Как да преподаваме активно гражданство?”, финансиран от Европейския съюз, този ресурс е не само практически и информативен, но и вдъхновяващ за учителите, които искат да възпитат учениците си в духа на активно гражданство и демократично участие.

 

За да свалите този работен лист трябва да сте влезли в профила си и да имате активен абонамент.

Още уроци по този предмет и клас

План на урок: Плюсове на ЕС
Какво зависи от гласуването ми за европейски избори?
Как работят европейските избори?
Как се информираме за избори?
Пропаганда в политически кампании

Изплозвайте всички функционалности!

Създавайки личен профил ще персонализираме ресурсите, които виждате, ще запазвате ресурси в любими, ще имате достъп до групи с други потребители и още много функционалности.  

Регистрирайте се безплатно. Отнема само 30 секунди.