КУРС

Как да използвате Гугъл класна стая като учител

Дигиталните инструменти стават все по-популярни в учителската професия, а дистанционното обучение мотивира много учители да се научат да работят по-активно с тях. Гугъл класна стая е най-популярният инструмент за управление на задания, оценявания и домашни и може да се използва както при обучение от разстояние в електронна среда, така и в присъствено обучение. Ако искате да спестите време и да улесните живота си като учител, то този курс е точно за вас.
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Изисква абонамент
Започнете

За курса

Дигиталната класна стая е като физическата – има нужда от организация на пространството и материалите, за да помага на часовете да се случват по планирания от преподавателя начин. Гугъл класната стая е един от най-популярните начини учители и ученици да провеждат качествено обучение от разстояние, но може активно да се използва и при присъствено обучение на учениците.

Този курс ще ви покаже основите на успешното създаване и управление на Гугъл класна стая – как да направите важни настройки, които ще ви спестяват време и усилия по време на работата и как може класната стая да бъде персонализирана, за да отговаря на идеите за организация на процесите на всеки различен преподавател. В 12-те видеата има подробни и последователно описани стъпки за всички важни функционалности, които ще ви позволят да работите лесно и бързо с дигиталната класна стая.

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Какво е гугъл класна стая и как може да го ползваш безплатно
2
Създаване и управление на класове и ученици
3
Как да публикуваш материали и дискусии
4
Създаване на тестове, задания и оценяване
5
Как да разширите функционалностите с безплатни приложения/добавки
6
Как винаги да следите какво се случва през мобилното приложение

Водещи

Петко Иванов
Ръководител Prepodavame.bg

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.