КУРС

Изключителни учители – подходи за работа с всяко дете

Какво прави един учител изключителен? В курса по книгата “Изключителни учители за децата, растящи в бедност” на Мартин Хейбърман ще потърсим отговор на този въпрос като погледнем в света на учителите, които променят живота на своите учениците. Ако търсите нови начини за изграждане на сигурна и приобщаваща среда на учене, която да подпомага академичното, социално и емоционално развитие на всеки ваш ученик – то добре дошли на точното място!
Текущо състояние
Не е регистриран
Цена
Безплатно

За курса

Всеки видео урок в курса разкрива различни ключови аспекти, които отличават работата на изключителните учители. Докато допълнителните текстове и ресурси задълбочават съответните теми. А въпросите за рефлексия към всеки урок помагат да се извлече най-същественото от новото знание и да се генерират практични идеи за класната стая.

В края на курса, ще знаете каква е нагласа на изключителните учители и какво ги кара да продължават, въпреки ежедневните трудности, с които се сблъскват. Ще сте научили повече за подходите, които използват, за да анагaжират ученицити си и ще сте си “откраднали” полезни идеи от класните им стаи.

Изключителни учители - подходи за работа с всяко дете

Курсът включва

Влезте в профила си, за да започнете курса или да продължите.

Споделете курса с колеги

В края на курса ще можете

1
Кои са елементите на учебната среда, в която учениците се чувстват разбрани и подкрепени
2
Каква е ролята на “изключителния учител” в изграждането на сигурна и приемаща среда, която подпомага академичното социално и емоционално развитие на всеки учени
3
Кои педагогически практики, помагат и кои пречат на изграждането на ефективна учебна среда за всеки ученик
4
Как се планират дейности, които да ангажират всички ученици
5
Как се прилагат базирани на изследвания педагогически практики, така че да създават социално справедлива и приобщаваща учебна среда за успеха на всеки ученик
6
Как се рефлектира върху ефективността на педагогическите практики, които прилагат и да адаптират преподаването си спрямо нуждите на учениците.

Водещи

Карина Азизян
STEM, Проектно базирано обучение
Карина Азизян има бакалавърска степен по “Маркетинг” в УНСС и магистратура по “Начална училищна педагогика” в ПУ “Паисий Хилендарски”. Има опит като начален учител в ОУ “Георги Бенковски” , с.Манолово и като медиен анализатор. По време на обучението си участва в редица обучения и международни младежки обмени, които я вдъхновяват да пренася опита и знанията в България. Присъединява се към екипа на prepodavame.bg и създава текстове, свързани със STEM обучение.

Отзиви

Честно казано бях леко скептична, но се радвам, че дадох шанс на курса, защото научих много интересни неща. Благодарение на допълнителните учебни материали моите първокласници ще имат успешен старт в училище!

Петя Михалева Учител

Преподавам по математика и не бях сигурна, че този курс ще ми е полезен, но миналата година започнах работа с нов клас, в който има голям процент ромски ученици. Бързо осъзнах, че повечето от тях не разбират нито какво им обяснявам, нито какво пише в учебника. Реших, че няма какво да губя и изгледах курса. Трябва да ви кажа, че предложените практики наистина работят!

Теодора Терзийска Учител по математика

Най-после! От години работя в училище, в което повечето ученици са от малцинствата и с колегите правим чудеса от храброст, за да постигнем поне някакво ниво на базова грамотност. Сега вече имаме и тази допълнителна теоретична и практическа подготовка да го направим.

Розалия Кехайова Учител

Какво получавате

Често задавани въпроси

Всеки курс в Prepodavame.bg е подготвен от експерти по темата и се състои от комбинация от различни видео материали, статии, допълнителни четива, а понякога и задачи и тестове. Всички курсове са предварително организирани и може да ги гледате в удобно за вас време.

На първо място трябва да влезеш в своя профил. Ако нямаш такъв можеш да се регистрираш безплатно. След като си влязъл в профила си можеш да избереш курс и да се запишеш за него.

Ако изгледаш всички видеа, прочетеш допълнителните материали и направиш тестовете и заданията към даден курс ще получиш сертификат.

Курсът се провежда напълно асинхронно и можеш да го гледаш в удобно за теб време. Ти сам определяш колко време отделяш и кога.

Курсът е напълно безплатен.