Как да развиваме уменията за работа в екип и сътрудничество на учениците?
Дата: 2 декември
Брой кредити: 1 - Участниците получават удостоверение с квалификационни кредити
Продължителност: 16 академични часа
Подготовка - 2 ч.
Синхронно обучение: 09:00 -
16:00 (вкл. почивки)
Последваща асинхронна задача: 6 ч.
Форма на провеждане: Онлайн синхронно обучение
Такса: 80 лв. с ДДС (ако Вие или Вашето училище имате активиран годишен абонамент, можете да се запишете безплатно)

Обучители

Учител и обучител
Вероника работи за общностно развитие през сферата на образованието, обучавайки и подкрепяйки ученици, студенти и учители. Магистърските ѝ степени по политическа икономия и политически анализ, защитени съответно пред Университет Есекс и Университет Кобе, както и подготовката за учител, която получава през програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час“, ѝ позволяват да прилага анализиторски, иновативен и изследователски подход в търсенето на работещи решения за българското образование. Проектно-базираното обучение е заложено в основата на нейната работа в класната стая, като в периода 2020 - 2022 по проект на Еразъм+ разработва и тества методология за използване на ПБО в контекста на европейските ценности и предприемачески трансверсални умения. Вероника е съосновател на общностен център “Community Fabric” - проект, който създава общности чрез обучения за гимназисти и компании. Авторската методология съчетава изучаването на чужд език с кариерна пътека в гражданския сектор, журналистиката, социалното предприемачество и общностното лидерство и се уповава на проектно-базирано обучение. Мисията на Community Fabric е да изгражда общности, където обучението на младите хора е пряко свързано с нуждите на пазара на труда и благосъстоянието на обществото.

Кратко описание:

В съвременния образователен контекст е от съществено значение учениците да развият умения за работа в екип, без които не биха могли да постигнат успешна реализация в живота в и след училище. В това обучение ще се фокусираме именно върху развитието на такива умения в учениците, както и върху самооанализ и надграждане на собствените умения за сътрдуничество. Ще разгледаме важността на работата в екип, както и ползите, които тя носи за учениците и за нас като професионалисти. Ще ви представим различни методи, техники и инструменти за стимулиране на комуникацията, сътрудничеството, лидерството и решаването на проблеми в екипна среда.

Какви теми обхваща обучението?

Значимостта на работата в екип: Ще разгледаме защо работата в екип е важна за учениците и как може да допринесе за техния успех и развитие.

Екипни роли и динамика: Ще изучаваме различните роли, които учениците могат да поемат в екипа, както и взаимодействието и динамиката между тях.

Комуникационни умения: Ще се фокусираме върху развитието на ефективни комуникационни умения, включително активно слушане, изразяване на мнение, задаване на въпроси, приемане на чужда перспектива и решаване на конфликти.

Екипна култура: Ще разгледаме стратегии и методи за създаване на положителна екипна култура в класната стая.

Лидерство в екипа: Ще изследваме основните принципи на лидерството и как учениците могат да развият лидерски умения в екипна среда.

Решаване на проблеми и взимане на решения в екип: Ще ви покажем ефективни методи за решаване на проблеми и взимане на решения в екип.

Оценка на работата в екип: Ще обсъдим различни подходи за оценяване на усилията и постиженията на учениците в екипна среда.

За кого е подходящо обучението?

Обучението по развиване на умения за работа в екип е подходящо за всички, които желаят да подпомогнат учениците си в развитието на тези важни социални и комуникативни умения.

След обучението участниците ще:

1
Разбират важността на работата в екип и как тя се отразява на успеха на учениците.
2
Познават иновативни подходи за развиване на умения за работа в екип.
3
Разполагат със стратегии и ресурси за преодоляване на предизвикателствата, които могат да възникнат при работата в екип.
4
Са подготвени да развиват и надграждат собствените си умения за работа в екип

Запишете се

За да се запишете за обучението е необходимо да влезете в профила си. Ако нямате профил може да се регистрирате безплатно от тук.

Обучението е минало. Може да разгледате всички наши актулни обучения на тази страница. 

Как протича обучението?

Самооценка на знанията и уменията по темата на обучението.

Чрез комбинацията от лекции, дискусии, самостоятелна работа и групови задачи, ще ви помогнем да развиете знанията и уменията си по темата на обучението и да ги приложите успешно във вашата работа.

 

Интерактивни лекции: Ще имате възможност да се насладите на лекции, водени от експерти в съответната област, които ще представят основни концепции, методи и техники, съобразени с темата на обучението.

 

Дискусии: Ще можете да участвате в живи дискусии, където да споделите мнения, опит и идеи с експертите и другите участници, стимулирайки размяната на знания и гледни точки.

 

Самостоятелна работа: Ще ви се предостави време и задачи, които ще ви позволят да работите самостоятелно и да приложите усвоеното знание, като развиете собствените си идеи и изследвате допълнителни източници.

Групови задачи: Ще бъдете разделени в групи, за да работите съвместно върху конкретни задачи и проекти, свързани с темата на обучението. Това ще ви даде възможност да сътрудничите, да споделяте идеи и да разработвате практически решения.

Разписване на план за приложение на наученото по време на обучението.

Често задавани въпроси

Всяко училище, което е активирало абонамент, получава достъп до ексклузивни ресурси, материали и обучения на Prepodavame.bg. Като част от абонамента училището може да включи неограничен брой учители на нашите обучения безплатно.

Най-лесният начин е да влезете в профила си. Ако имате активиран абонамент, това ще отключи достъпа до ексклузивно съдържание и формата за регистрация, която се намира на тази страница. 

Ако все още не сте сигурни, може да ни пишете на help@prepodavame.bg с името и населеното място на Вашето училище и ще Ви съдействаме. 

Синхронната част на обучението ще се проведе на 17 юни 2023 г. от 9 до 16 ч. 

Обучението се провежда онлайн в платформата zoom. Уверете се, че имате достъп до нея, както и че разполагате със слушалки и удобно място у дома, за да се включите активно в няколкото групови задачи по време на обучението.

Синхронната част на обучението е с обща продължителност от 8 академични часа. В обучението са включени също предварителна задача и асинхронна задача за изпълнение до две седмици след срещата. 

Обучението се провежда онлайн, като се състои от синхронни срещи в платформата zoom.

Ако сте от училище с активен училищен абонамент, обучението за Вас е безплатно като част от услугите в абонамента. Просто влезте в профила си и попълнете формата за регистрация. 

Ако нямате активиран абонамент, попълнете формата за регистрация, като може да заплатите таксата за участие с карта или по банков път. 

След регистрация ще получите по имейл линк за достъп до обучението и първата задача няколко дни преди 17 юни. 

Всеки участник в обучението, който е присъствал на синхронната част и е изпълнил задачата ще получи сертификат с 1 квалификационен кредит.

Няма ограничение за броя участващи от едно училище. Знаем, че училищата са различни и съответно броят учители с интерес към ПБО е различен.

Може да платите за обучението с дебитна или кредитна карта или по банков път. 

Ако имате нужда от фактура, може да посочите това във формата за регистрация с данните на Вашата организация и ще Ви издадем фактура.