fbpx
Примерни уроци 1 клас 2 клас 3 клас 4 клас Емоционална интелигентност Инструменти за учители

В търсене на доброто – учебни материали с принцесите на Disney (изтеглете тук)

В търсене на доброто – учебни материали с принцесите на Disney (изтеглете тук)

Анимациите и вдъхновяващите истории на приказните герои са любими на децата. Още по-хубаво е, когато можем да използваме увлечението на учениците в начална степен по любим филм или детска книга, за да развием ценни емоционални умения. 

Като част от  глобалната кампания на Disney „Най-великото празнуване на принцесите“ тази пролет и до България достигат специално разработени образователни материали, които включват именно герои от любими филми и истории на Disney. Програмата поставя акцент върху качествата смелост и доброта и цели да вдъхнови децата да правят добрини, да бъдат благородни и да помагат на другите.

Материалите се разпространяват безплатно и може да ги изтеглите екслузивно само от prepodavame.bg

Образователните ресурси ангажират учениците с различни увлекателни и развиващи занимания с любимите им герои. Децата могат да създават свои собствени истории, да изработват филмови декори, да рисуват, изрязват и пр. 

Материалите са подходящи за деца на възраст между 5 и 10 години и могат да се използват в часа на класния ръководител или в часовете по изобразително изкуство, български език и литература и технологии и предприемачество. Подходящи са както за присъствена, така и за дистанционна форма на обучение, за работа в клас и за домашна работа. 

Изтеглете материалите на Disney тук

Материалите са разработени от организацията Into Film и The Walt Disney Company и са прегледани от екипа на Prepodavame.bg и фондация “Заедно в час”

За автора

Павлина Радославова

От учители за учители

Абонирай се, за да получаваш безплатни статии и ресурси.