ОБУЧЕНИЕ С КРЕДИТИ

Обучение – Е.М.И.Н.Е. – Социално-емоционални умения

Обучението „Е.M.И.Н.Е.” е 5-седмично виртуално учебно преживяване, фокусирано
върху засилване на социално – емоционалното обучение на учители, образователни
координатори и експерти. Първо по рода си и всеобхватност обучение в България, което ще развие всеки аспект на обучението за СЕУ.

За обучението

Последните години в нашата практика се откроява нарастващо вербално, емоционално и физическо насилие сред децата и младите хора. Ставаме свидетели на задълбочаваща се дистанция във връзката на децата с техните родители и учители.

Това ни провокира да потърсим различни източници и добри практики по темата и как другите държави се справят с нарастващата тревожност, агресия и депресия у подрастващите. Виждайки ефективността и ползите от взаимствания от нас модел на обучение в Колумбия, може да приложим този модел „Обучение+Емоция“ тук и да спомогнем за превръщането на Българските училища в „Лаборатория за характери и нравственост“.

Обучението Е.М.И.Н.Е включва няколко компонента:

● Онлайн обучение, което включва виртуални семинари с експерти по социално-емоционално обучение, онлайн срещи и на финала завършва с дипломиране.
● Обучение чрез виртуална платформа, която дава достъп до десетки материали с ексклузивно съдържание (видеа, аудио записи и статии) Дейности за прилагане на практика в учебната среда и споделяне на опит (форуми и викторини).
● Работа в учебни общности (групови дейности, супервизия и колективни кръгове за размисъл)
● Прилагане на придобитите познания на практика.

Продължителност на обучението: 4 седмици / 6 часа седмично (синхронно + асинхронно)

Налични дати за записване:

 • 12 ноември до 17 декември

Всеки регистрирал се за обучението ще получи 2 обучителни кредита. 

Цената на обучението е 139 лв. с ДДС на участник.

Обучението включва

Споделете за обучението с вашия директор

Какво ще научиш

Съдържание

Edit Content
 • Въведение в социално-емоционалното образование и най-важните умения за учене и благополучие в контекста на Българското общество.

 • Експериментиране с различни практики за фокусиране на вниманието и постигане на осъзнатост, и разбиране на техните ефекти върху туширането на стреса, тревожността и депресията. Насърчаване на осъзнатостта и саморегулацията.

 • Познаване на различните видове темперамент и нагласи, които влияят върху ученето и формирането на характера

 • Разбиране как лимбичната система в мозъка е свързана с нашите емоции и реакции.

Edit Content
 • Представяне на социално-емоционални умения на учениците.

 • Анализ на речта като ключов фактор за създаването на положителна среда за учене и основен инструмент за микро – моменти.

 • Идентифициране на различни стилове за разрешаване на конфликти и анализ на техните предимства и недостатъци.

Edit Content
 • Разликите между позитивна дисциплина и наказателна дисциплина.

  Разбиране важността на Рутината, Ритуала и Постоянството за отстъпване на необходимото място и моменти в класната стая в услуга на социалното-емоционално развитие.

 • Как учителите да идентифицират мотивиращи (микро) моменти по време на обучение, практика или взаимодействие в класната стая, които предоставят възможности за укрепване на социално-емоционалните умения.

 • Как съзнаване връзката между изразяването на благодарност, оптимизма, благополучието и просоциалното поведение.

Edit Content
 • Уменията на учителя да идентифицира елементите на социално – емоционалните учебни цели и как те се различават от педагогическите цели.

 • Да усеща двигателя на мотивацията в обучението и връзката му с любознателността.

 • Да проявява дълбоко разбиране на „микро – моментите” и тяхната стойност в социално-емоционалното обучение. Да улавя онези ситуации, елементи на общуването, вербални и невербални, в които е заложен потенциал да служат за затвърждаване на социално-емоционални умения.

Програма

Старт на E.М.И.Н.Е - опознавателна среща

Получавате достъп до всички ресурси и видеа.

12 ноември

Онлайн в Zoom

Модул 1

Първо обучение

Провеждане на онлайн синхронно обучение

19 ноември 9:30-13:00ч.

Онлайн в Zoom

Модул 2

Второ обучение

Провеждане на онлайн синхронно обучение

26 ноември 9:30ч-13:00ч.

Онлайн в Zoom

Бонус седмица

Седмица за наваксване

Време за преговор и приложение на материалите от Модул 1 и Модул 2

Асинхронно

Модул 3

Трето обучение

Провеждане на онлайн синхронно обучение

10 декември 9:30ч-13:00ч.

Онлайн в Zoom

Модул 4

Четвърто обучение

Провеждане на онлайн синхронно обучение

17 декември 9:30ч-13:00ч.

Онлайн в Zoom

Водещи

zoya
Зоя Абаджиева Чалъкова Д-Р ПО ПЕДАГОГИКА
д-р Зоя Абаджиева Чалъкова е доктор по педагогика с профил клинична социална работа. Професионалната и практика и дава възможност да работи с учители, родители, юноши, със семейства с деца със специални потребности и хора с психични разстройства. Опитът и в социалната и консултативната работа е изградил у нея умения за предоставяне на качествена грижа, в рамките на широка гама от услуги фокусирани върху психично здраве. Придобила е богати и разнообразни знания и умения, които са пряко свързани с реализацията и като педагог и психо – социален консултант. Счита себе си за уверен, практичен и емпатичен специалист. А умението и да изслушва, аналитичността и честността и са от съществено значение при предоставянето на качествена услуга. Зоя е отдадена на професията си и на предизвикателствата, които предоставя, както в личен, така и в професионален план. Вярва, че притежава уменията - професионални и лични, необходими на всеки един специалист в областта на психичното здраве и социалната работа като цяло.
zheni
Женя Чумпилева СОЦИАЛЕН ПЕДАГОГ И ПСИХОЛОГ
Последните две десетилетия Женя Чумпилева е посветила на работа върху личностното си израстване, това да бъде по-добър и осъзнат човек, използвайки всички възможни средства и въпреки обстоятелствата. Завършва бакалавърската си степен по специалността „Социална педагогика“, и Магистърска степен по „Приложна психология“. Вдъхновена от работата си с деца със специални нужди се дипломира като „Рехабилитатор“към Медицинския колеж в град Варна. Във вътрешния свят обаче, нищо не се случва така последователно и ясно, но все пак за навигация в него, Жени използва „социално-емоционалния си компас“. Той й помага да преоткрива себе си, собствените си усещания, мислите и действията, които те пораждат. Помага й да разбира и приема другите хора, да се свързва ефективно с тях, да е социално ангажирана, да разрешава сложни или конфликтни ситуации и да взима отговорни решения, касаещи нейното и обществено благополучие. Ако трябва да опише себе си с три думи, Жени би избрала следните - свободолюбива, експериментатор, толерантна.

Отзиви

Удовлетворена съм от наученото и споделения опит. Имам вече много идеи за следващата учебна година и с нетърпение очаквам да приложа новите знания за СЕУ в клас. Вярвам, че ще бъдем още по-добри учители и хора, че ще предадем това и на своите ученици и на колегите. Благодарна съм, че Ви има и Ви срещнах, за да се обогатя и да стана още по-отдадена в работата си!

Обучение - Е.М.И.Н.Е. - Социално-емоционални умения
Иванка Михалевска Учител

Страхотен екип от обучители са Жени и Зоя. По отношение на техническата част, платформи и т.н. срещнах мигновена реакция и съдействие от целия екип. Успех на Е.М.И.Н. Е.

Мария Ганчева Психолог

Изключително съм благодарна, че го има този курс и се записах, защото дава един много добър старт и посока към положителни промени. Отваря огромна възможност да се потопиш в един напълно нов свят за промяна на нагласи и изграждане на качества. Това, което също забелязах е, че споделяйки за това обучение много хора проявиха интерес да им разкажа по-подробно за него. Със сигурност ще го препоръчвам, защото според мен хората имат потребност от подобно обучение, така че успех от мен!!!

Обучение - Е.М.И.Н.Е. - Социално-емоционални умения
Димитрина Иванова Учител

Какво получавате от обучението

Обучение - Е.М.И.Н.Е. - Социално-емоционални умения

Споделете

Често задавани въпроси

Обучението „Е.M.И.Н.Е.” е 4-седмично виртуално учебно преживяване, фокусирано върху засилване на социално-емоционалното обучение на учители, образователни координатори и експерти. Всяка седмица се състои от синхронно обучение и асинхронна работа. 

Обучението започва на 30 май. Тогава всеки участник ще получи инструкции и достъп до ресурсите, а обучителните сесии са съответно на 4, 11, 18 и 25 юни. 

Обучението е с продължителност 4 седмици. Като всяка седмица се провежда една обучителна сесия в събота от 9:30ч. до 13ч. и допълнително ще имате достъп до ресурси и материали за самостоятелно четене. 

Обучението се провежда онлайн, като се състои от синхронна и асинхронна част, която можеш да го гледаш в удобно за теб време. 

Попълнете формата за регистрация, като може да заплатите таксата за участие, с карта или по-банков път. 

Всеки участник ще получи сертификат и 2 квалификационни кредита

Да. Вашето училище или организация може да регистрира повече хора, като посочи това във формата за регистрация. Ще се свържем допълнително с вас след като попълните формата. 

Може да платите за обучението с дебитна или кредитна карта или по-банков път. 

Ако имате нужда от фактура може да посочите това във формата за регистрация с данните на вашата организация и ще ви издадем фактура.